Biciklom po Sjevernoj Koreji sa Snežanom Radojičić

Snežana Radojičić, pisac i nomad, putuje biciklom oko svijeta od 2011. godine. Za to vrijeme prošla je oko 55.000 km i obišla oko 40 zemalja. Nedavno se „oprostila“ s Azijom i Oceanijom i prije prelaska na latinoamerički kontinent održat će niz predavanja: 14. studenog 2018. gostuje u Puli, u Središnjoj knjižnici.

Predavanje počinje u 18 sati, a naša gošća opisat će ukratko svoj put, od trenutka kada je rekla „ne“ konvencionalnom životu do danas. Govorit će o najvećim izazovima tijekom svog sedmogodišnjeg kotrljanja, kao i o najomiljenijoj i najneobičnijoj zemlji na svijetu.

Povod za dolazak u Pulu je objavljivanje knjige Severna Koreja – putovanje po zemlji Kim Džong Una.
Snežana je vozila sedam dana bicikl kroz najzatvoreniju zemlju na svijetu. Koliko je teško otići tamo? Je li teško dobiti vizu? Može li se kretati slobodno kroz Koreju? Što je istina, a što propaganda? Kako izgleda život u toj zemlji?

Odgovore na ova i druga pitanja o životu u Sjevernoj Koreji možete saznati u Središnjoj knjižnici, a ovom će prigodom biti prikazani i neki videozapisi koji nigdje do sada nisu objavljeni, niti će biti dostupni na internetu.