Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci primila je danas u prostorijama Komunalne palače članove Dječjeg gradskog vijeća čiji je projekt pod nazivom „Edukativna predstava u formi Forum kazališta“ osvojila nagradu Naj-projekt Dječjih vijeća Hrvatske kojeg je raspisao Savez društva Naša djeca. Edukativna predstava koju su osmislili i u kojoj glume članovi Dječjeg gradskog vijeća govori o zloupotrebi alkohola među mladima, a na ideju su došli su nakon razgovora s brojnim mladima gdje su zaključili da alkoholizam u svijetu mladih predstavlja veliki problem s kojima se nažalost, susreće sve više učenika srednjih, ali i osnovnih škola.

„Ponosni smo na ovaj uspjeh vrijednih članova pulskog Dječjeg gradskog vijeća, ali smo ponosni i na svemu što rade za naš grad. U Hrvatskoj imamo 128 gradova, njih 68 ima status Grada – prijatelja djece, a samo njih 40 ima Dječje gradsko vijeće. U svojih 7 godina djelovanja, Dječje gradsko vijeće već je osvojilo dvije nagrade za Naj akcije. Važno je poticati društveni angažman i to od ranih dana, a Dječje gradsko vijeće je sjajna prilika za to jer svojim angažmanom možete utjecati na okolinu oko sebe i ispraviti nedostatke koji vas muče“, poručila je zamjenica gradonačelnika zahvalivši članovima na njihovom trudu i zalaganju.

Voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Ileana Zahtila Blašković kazala je kako je predstava u formi Forum kazališta organizirana u suradnji s dramskim studijem Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula i dramskim pedagogom Aleksandrom Bančićem.   Predstava je namijenjena učenicima sedmih i osmih razreda pulskih osnovnih škola, a odigrana je 12 puta. Kroz scene Forum kazališta mlade se nastojalo potaknuti na razmišljanje, interakciju te aktivno uključivanje u rješavanje problematike, a kako su i sami glumci danas istaknuli, odaziv i reakcije vršnjaka su bile zaista odlične.

Današnjem je prijemu prisustvovao dio glumačke ekipe u sastavu Martina Licul, Dani Antunović, Dino Zidarić, Danijel Banko i Toni Grbin koji su iskoristili trenutak i na Trgu Forumu prikazali isječak iz nagrađene predstave.

Dječje Gradsko vijeće u Puli postoji od 2011. godine, a priznanje za Naj-projekt Dječje Gradsko vijeće osvojilo je i 2013. godine i to za inovativni projekt „Pulska igrališta i parkovi- naši prostori druženja i igre“.