PROGRAM INK GRADSKOG KAZALIŠTA PULA U 10. NOĆI KAZALIŠTA

Jučer je u INK najavljen program ovogodišnjeg, jubilarnog, desetog ostvarenja europske manifestacije Noć kazališta koja se održava treće subote u mjesecu studenom.

Sjajna, mlada glumačka ekipa predstave Furbaćona 2, Lara Živolić, Rade Radolović i Valter Roša prisjetili su se ovoljetne premijere na Kaštelu, zadovoljstva u radu i jedva očekuju mnogobrojnu publiku i ove subote, 17. studenog u 20 sati u dvorani INK.

I dok će pulska publika moći uživati u simpatičnoj, zabavnoj, dijalektarnoj i komičnoj predstavi Furbaćona 2, na drugom kraju Europe, u grčkoj regiji Zapadna Makedonije, njenom glavnom gradu Kozani, bit će premijerno izvedeno jedno od najpoznatijih klasičnih djela svjetske dramaturgije “Romeo i Julija” Williama Shakespearea u jedinstvenoj trojezičnoj izvedbi na englskom, grčkom i hrvatskom jeziku u produkciji Općinsko regionalnog kazališta Kozani i Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula.

Riječ je o jednoj od tri najavljene međunarodne koprodukcije u novoj kazališnoj sezoni koja će pulsku premijeru doživjeti krajem siječnja 2019. godine.

Ravnateljica Jeromela Kaić istaknula je kako je do sada uglavnom davala prednost najboljim domaćim redateljima, no kako je u repertoaru ove kazališne sezone i početku novog mandata, odlučila raširiti horizonte. Ova će sezona biti u znaku režijskih radova eminentnih europskih redatelja po fahovima: drama, koreodrama, muzičko kazalište sve kako bi naši umjetnici ali i publika mogla dobiti reference o tome što i kako redatelji rade po Europi,  upoznati njihove umjetničke koncepte i preokupacije.