„Prosinac u Puli – Dicembre in città“ najraspoloženiji i najvedriji mjesec veselo kuca na vrata

Zvonki tonovi blagdanske glazbe ubrzo će odjekivati gradskim ulicama i trgovima jer sve je pripremljeno za najveseliji ovogodišnji prosinac. Program sastavljen od mnogobrojnih koncerata, izložbi, sajmova, predstava, čitaonica, projekcija filmova, kulinarskih i sportskih događanja i nezaobilaznih veselih programa za najmlađe, iznenaditi će Puljane i njihove goste čarolijom blagdanskog predznaka.

Na današnjoj konferenciji zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci izrazila je zadovoljstvo smjerom kojim se manifestacije odvija i istaknula da program izuzev zabavnog konteksta odiše i kvalitetnom dugogodišnjom suradnjom gradskih institucija kojima je planiranje i izvršenje povjereno. Četvrtu godinu zaredom Javna ustanova Pula Film Festival  nositelj je manifestacije u suradnji s gradskim društvima i ustanovama na logističkom i programskom planu, a značaj su prepoznali i vjerni sponzori koji se ponose pokroviteljstvom, od kojih se niz godina ističe Zagrebačka banka. Ujedno je obavijestila da će posjetitelje na Forumu u 2019. godinu uvesti Crvena jabuka, a popratiti će ih energični Night Express i Dj Jan Plexy, te da Turistička zajednica grada Pule i ove godine Puljanima i njezinim gostima poklanja ponoćni vatromet.

Direktorica marketinga i prodaje Arena Hospitality Group, Manuela Kraljević iskazala je da je tradicionalna potpora Arenaturista ne samo potpora manifestaciji već dodatna potpora Puli kao kulturnoj destinaciji tijekom planiranih blagdanskih godišnjih odmora.

Ravnateljica Javne ustanove Pula Film Festival, uvodno se zahvalila odazivu prijavitelja programa, ugodnoj suradnji s udrugama i institucijama i suorganizatorima. „Pred nama je trideset dana ispunjenih raznolikim sadržajima kojima se s nestrpljenjem zasigurno najviše vesele najmlađi, osobito najvećoj gradskoj razigraonici – Giardinima. Čarobna šuma osigurala je zabavne programe, privremenu rezidenciju Djeda Mraza, adventske kućice i najšarenije gradske ukrase. Uz Giardine smjestiti će se Rocktarata sa 17 koncerata, Tržnica će glazbenim i gastro događajima uveseljavati publiku u jutarnjim satima, kazalište će ugostiti spektar plesnih i pjevnih programa i predstava, knjižnica će cijeli mjesec biti u znaku dobrih čitaonica i želja no velik je broj programa, posebnih događanja, popusta, i niz drugih zanimljivosti koje je nemoguće sažeti u jednom, pa preporučam da se detaljni hodogram aktivnosti potrazi na prosinacupuli.hr – dodala je Restović.

I ove godine će klizalište biti otvoreno na Trgu kralja Tomislava u razdoblju od 5. prosinca do 13. siječnja, s radnim vremenom od 9 do 22 sata, izuzev na dane blagdana i praznika kada će imati prilagođeno radno vrijeme. Održati će se i doček u 12:00 na Silvestrovo kada će s početkom u 11 sati posjetitelje zabaviti Gustafi.

Raspored na prosinacupuli.hr.