KineDok: Sudar svjetova na prvoj liniji klimatskih promjena

KineDok: Sudar svjetova na prvoj liniji klimatskih promjena

Večeras (19. studenoga 2018) s početkom u 19 sati u Dnevnom boravku Rojca bit će prikazan dokumentarni film „Hvala na kiši“. Film iz KineDok ciklusa djelo je norveške redateljice Julie Dahr.

Prije pet godina kenijski poljoprivrednik Kisilu počeo je kamerom bilježiti život svoje obitelji i sela i štetu koju uzrokuju klimatske promjene. Snimao je poplave, suše i oluje, ali i muškarce koji su morali ostaviti obitelji zbog potrage za poslom. Kada jedno jako nevrijeme poveže Kisilua s norveškom redateljicom, on će se preobraziti iz oca u predvodnika zajednice i aktivista. Putujući u Pariz da bi svoje snimke prikazao delegatima na UN-ovoj konferenciji o klimatskim promjenama, Kisilu se našao na političkom putovanju života.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=PO1-Z7kEyzo

KineDok je nova vrsta međunarodne zajednice, jedinstveni filmski klub i alternativna distribucijska platforma koja spaja ljubitelje i autore kreativnih dokumentarnih filmova. U 2017. prikazat će se 16 dokumentarnih filmova iz istočne i središnje Europe na 20 netradicionalnih lokacija u svakoj od zemalja sudionica; Hrvatskoj, Češkoj, Poljskoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj i Norveškoj.

Organizatori projekcije su Restart Label i Savez udruga Rojca. Programi u Dnevnom boravku realizirani su Sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Grada Pule.

Naslov (originalni): Thank You for the Rain /  Hvala na kiši

Redatelj: Julia Dahr  / Godina: 2017

Zemlja: UK, Norveška, Kenija

Producent: Hugh Hartford / Produkcija: Banyak Films / Distribucija: Banyak Films