Big Band Pula – „Večer latinoameričke plesne glazbe“ u četvrtak, 22.studeni u 21.00, Circolo

U četvrtak 22. studenog s početkom u 21 sat, u Zajednici Talijana Pula – Circolu, a u sklopu njihove koncertne sezone održat će se drugi ovosezonski koncert Big Banda Pula. Voditelj orkestra je Branko Sterpin, organizatori koncerata Zajednica Talijana Pula – Comunità degli Italiani di Pola i Puhački orkestar grada Pule, a pokrovitelji Grad Pula i Zajednica Talijana Pula.

Koncert nosi naziv “Večer latinoameričke plesne glazbe”. Tema će biti plesna latinoamerička glazba, točnije kompozicije iz repertoara big bandova koji su se razvili sredinom 20. stoljeća pod snažnim utjecajima latinoameričke glazbe te postali izuzetno popularni i punili plesne podije tog doba. Tako ćemo u četvrtak imati priliku slušati rhumbe, mamba, cha-cha, tanga, beguine…, i, naravno, zaplesati.

Big Band Pula, kao sekcija udruge Puhački orkestar grada Pule, djeluje od 1996. godine. Dosad se predstavio brojnoj publici, kako na trgovima tako i u koncertnim dvoranama. Uz orkestar su nastupali brojni renomirani hrvatski i inozemni vokalni i instrumentalni solisti.