Izabran novi dječji gradonačenik Grada Pule.

Danas je u prostorijama Komunalne palače u Puli povodom Međunarodnog dana djeteta održana konferencija za novinare na kojoj je izabran novi pulski dječji gradonačelnik, izabran od strane dvadesetak  članova Dječjeg gradskog vijeća.

Izboru je nazočila zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci, voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Ileana Zahtila Blašković i dosadašnja  dječja gradonačelnica  Martina Licul.

Elena Puh Belci čestitala je svim članovima vijeća , naglasila je kako je Grad Pula-prijatelj djece  potvrdio status provođenjem i stvaranjem boljih uvjeta za najmlađe, čemu su i oni kao dio vijeća i glasa mladih zaslužni, jer iz godine u godinu novih ideja i realiziranih projekata sve je više. Pohvalila je sve aktivne učenike te rekla kako je Dječje Gradsko vijeće dobra lekacija građanskog odgoja, odgoja za demokraciju  i društvenu odgovornost.

Voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Ileana Zahtila Blašković kazala je kako Dječje gradsko vijeće broji 20 članova, po dva predstavnika iz svake osnovne škole u Puli.

Nakon pozdrava i obraćanja, i dužeg vremena vladavine gradonačelnica, okupljenima je predstavljen novi dječji gradonačelnik Pule Toni Grbin. Radi se o učeniku osmog B razreda OŠ Centar. Njegov zamjenik će biti učenik OŠ Šijana Daniel Banko.