Koncert indijske tradicijske glazbe u pulskoj Gradskoj radionici 24. studenog 2018. u 19 sati.

Koncert indijske tradicijske glazbe: Maestro Debaprasad Chakraborty i Om Prakash Pande.

Indijski glazbenici Pandit Debaprasad Chakraborty maestro žičanog instrumenta sitar u pratnji Om Prakash Pandeya na udaraljkaškom  instrumentu tabla održat će koncert indijske tradicijske glazbe u pulskoj Gradskoj radionici u subotu 24. studenog 2018. u 19 sati.

Debaprasad Chakraborty, nositelj titule Pandit (učitelj), jedan je od istaknutijih svirača sitra na indijskoj glazbenoj sceni. Vrhunski je umjetnik koji svira na indijskom radiju i televiziji. Primio je mnoge nagrade uključujući i Državnu nagradu (National Fellowship) koju dodjeljuje indijska vlada. Njegovo glazbeno putovanje počelo je u mladim danima s ocem, a nastavlja se suradnjama s velikim maestrima poput učitelja Ajo Sinha Roya iz škole klasične glazbe Maihar gharana i učiteljem Gokul Nagom iz škole pjevanja Bishnupur gharana. Njegova strast i predanost indijskoj klasičnoj glazbi ostavlja dubok dojam na publiku. Učitelj Chakraborty kontinuirano podučava i svira u Indiji i inozemstvu.

Om Prakash Pandey svirač je tabla iz grada Varanasija u Indiji. Diplomirao je glazbeni instrument tabla na Banaras Hindu University. Usporedno s njegovim formalnim obrazovanjem, Om Prakash je nastavio istraživati ovaj instrument na tradicionalan način (tradicija Guru shishya) pod vodstvom maestra Chhote Lal Misre. Od 2003. godine, kada se preselio u Njemačku, krenuo je na turneje s poznatim indijskim glazbenicima, sudjelovao je na nekoliko svjetskih glazbenih projekata i snimio glazbu za 3 filma. Danas živi u Rovinju sa svojom obitelji i radi u joga centru “Sadhani” i kaže: “Kada sviram tablu, razgovaram s dušom slušatelja.”

Poveznice:

https://www.youtube.com/watch?v=3Bd5VgL4sBk

https://www.youtube.com/watch?v=n_gXHcSkTX4

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan.

Program “Gradionica” Gradske radionice financijski podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Pula i Zaklada Kultura Nova