Općina Medulin, Grad Pula i Istarska županija te JLS Istre osigurale pomoć za radnike Uljanika

Kako bi pružili potporu radnicima Uljanik Grupe uslijed nepovoljnih socijalnih okolnosti nastalih zbog neredovite isplate plaća, Općina Medulin, Grad Pula, Istarska županija i ostale općine i gradovi na čijem području prebivalište imaju radnici Uljanik Grupe, osigurat će sredstva za dodjelu jednokratne novčane pomoći u obliku isplate dara u naravi.Inicijali sastanak na tu temu održan je između radnika iz Stožera za obranu brodogradnje, predsjednika Radničkog vijeća Uljanika  i gradonačelnika Pule Borisa Miletića te je isto na sljedećem sastanku usaglašeno s Upravom Uljanika i Nadzornim odborom. Nakon toga, župan Istarske županije Valter Flego pozvao je na sastanak ostale gradonačelnike i načelnike te je usaglašeno da će se svi uključiti u davanje jednokratne mjere pomoći.

Novčana pomoć koja će se radnicima isplatiti iznosi 300,00 kuna od čega je 100,00 kuna osigurala Istarska županija, a s po 200,00 kuna sredstva će uz Općinu Medulin,  Grad Pulu osigurati gradovi Pazin, Labin, Poreč, Rovinj, Vodnjan i općine Bale, Barban, Cerovlje, Fažana, Gračišće, Kanfanar, Karojba, Kršan, Ližnjan, Marčana,  Sveta Nedelja, Pićan, Raša, Svetvinčenat, Sv. Petar u Šumi i Žminj, također za radnike Uljanik Grupe s prebivalištem na njihovom području.

“Svi vrlo dobro znamo u kakvoj se neizvjesnoj situaciji danas nalazi pulsko brodogradilište i njegovi radnici. Svjesni smo da ova novčana pomoć Grada neće riješiti nastalu krizu, ali se nadamo da će barem malo pomoći u prevladavanju poteškoća u kojima su se radnici zatekli. Kad god je trebalo, Grad Pula je uvijek, u skladu s mogućnostima, pomogao brodogradilištu i njegovim radnicima, a tako će biti i ubuduće”, istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Spomenutom mjerom pomoći, svaki će radnik dobiti novčani bon u ukupnoj vrijednosti od 300,00 kuna uz odobreni 7%-tni diskont koji je moguće iskoristiti za kupnju prehrambenih i osobnih potrepština, izuzev alkoholnih pića, duhanskih proizvoda i telefonskih bonova u trgovačkom poduzeću Konzum d.d. koji je ponudio najbolje uvjete.

Novčani bonovi izdat će se radnicima temeljem popisa dostavljenog od Uljanik Grupe, neće biti izdavani članovima uprave i direktorima trgovačkih društava Uljanik Grupe, a samu podjelu  bonova  vršit će nadležne službe Uljanik Grupe.