Ministrica Žalac u ponedjeljak 26. studenoga boravi u Istri

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac boravit će u ponedjeljak 26.11.2018. godine u Istri gdje će se nakon sastanka s gradonačelnikom Grada Novigrada, Anteom Milosem, održati svečano potpisivanje ugovora  za projekt „Geo Istria“ u 10:45 u Hotelu Nautica u Novigradu.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 15 milijuna kuna, od čega su EU sredstva 6,8 milijuna kuna, a njegova provedba rezultirat će raznovrsnijom turističkom ponudom cijele županije te povećanjem broja posjeta. Planirano je uređenje geološkog parka Kamenolom Fantazija s edukativnim sadržajima, a također će se moći organizirati i različiti edukativni sadržaji poput radionica i terenske nastave.

Po završetku potpisivanja ugovora, ministrica Žalac uputit će se prema Pazinu gdje se održava događaj „EU u mojoj regiji i predstojeći izbori za Europski parlament“ s početkom u 13 sati u Pučkom otvorenom učilištu Pazin.

Na konferenciji za medije „Što Europa čini za mene?#EU za HR#EUandME“ sudjelovat će ministrica Žalac, gradonačelnik Pazina Renato Krulčić, voditeljica Ureda Europskog parlamenta Violeta Simeonova Staničić i župan Istarske županije Valter Flego.

Ministrica Žalac u 14:30, nakon završetka konferencije, nazočit će proglašenju pobjednika kvalifikacijskog  prednatjecanja za učenike srednjih škola koji sudjelovanjem imaju priliku osvojiti put na natjecanju Euroscola u Strasbourgu.

U Puli će u 15:30 ministrica Žalac položiti kamen temeljac za izgradnju ustanove za palijativnu skrb – Hospicij u Puli. Projekt je od velike važnosti za područje Istarske županije, a sufinancira ga Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Foto: Kristijan Siladić