U Općini Ližnjan održana edukacija „Putokazi za ulazak u mikro i malo poduzetništvo“

Proteklog vikenda, u petak i subotu, 23. i 24. studenoga 2018. godine,  u Općini Ližnjan održana je edukacija za poduzetnike pod nazivom  “Putokazi za ulazak u mikro i malo poduzetništvo“.  Načelnik Marko Ravnić otvorio je početak edukacija izrazivši zadovoljstvo suradnjom s uspješnom udrugom poslovnih žene BPW Pula koja uz predsjednicu  dr.sc. Alidu Perkov u ovom projektu okuplja konzultantice:  Nives Tomišić,  Izabellu Vitasović, mr.sc.  Dariju Božac Marjanović i  Mojcu Tavčar Benčić.

Predavanje je bilo namijenjeno poduzetnicima i potencijalnim poduzetnicima općine Ližnjan koja kroz različite programe potiće razvoj poduzetništva.  Konzultantice su obradile različite teme, Mojca Tavčar Benčić   govorila je o Abecedi poduzetništva-osnivanje novih tvrtki, Maksimiziranje profita kod postojećih poslovnih subjekata, Nives Tomišić, mag.oecc.  predstavila jena primjeru agroturizma  poslovni plan, investicijsku studiju za korištenje kredita sa poticajnom kamatom.

Dr.sc. Alida Perkov polaznike je upoznala sa  temom Business intelligence potencijalnih poslovnih partnera , abbr.univ. spec.oec  Izabella Vitasović izložila je  teme  Priprema i nastup na sajmovima te  Financijska analiza i poslovni plan. Mr.sc. Darija Božac Marjanović održala je predavanje na temu Kreiranje proizvoda i usluga sukladno načelima marketinga: istraživanje tržišta, SWOT analiza, oblikovanje proizvoda i usluga.

Nakon uspješne edukacije održane u Ližnjanu, dr.s.c Alida Perkov, izjavila je : „Ove je tek početak edukacija koje konzultantice planiraju održati s ciljem informiranja poduzetnika početnika o osnovnim segmmentima poslovanja i nastupu na tržištu kako bi ih pripremile na ulazak u poduzetništvo“.
Institucije koje su zainteresirane za paket edukacije i žele podržati udrugu poslovnih žea BPW mogu se javiti na bpwpula@gmail.com.