Gradska radionica: Art Panoptikum VI

Šesto izdanje Art Panoptikuma u seriji predstavljanja aktualnih događanja iz svijeta vizualnih umjetnosti održat će se u Gradskoj radionici ove subote 8. prosinca u 19:30 sati.

Prezentacija počinje prikazom izložbe jedne od najutjecajnijih umjetnica 20. i početka 21. stoljeća, francusko-američke umjetnice Louise Bourgeois. Izložba pod nazivom The Eternal Thread održava se u Long Museum u Shanghaiu i njena je prva velika izložba u Kini. Druga izložba, osvrt je na izložbu On Air koju argentinski umjetnik Tomás Saraceno ima u pariškom prostoru suvremene umjetnosti Palais de Tokyo. U sljedećoj temi govorit će se o retrospektivi njemačko-američke umjetnice, proizašle iz Bauhaus tradicije, Anni Albers u  londonskom Tate Modern muzeju. Zatim će biti riječ o 4. međunarodnom Bijenalu u Casablanci, pa o 33. Bijenalu u Sao Paolu u Brazilu te posebnom Bijenalu koji se svaki puta seli u drugo europsko mjesto, naime 12. Manifesti,  koja je nedavno zatvorena u Palermu. Također će se predstaviti Artissima, umjetnički sajam u Torinu koji slavi 25. godišnjicu djelovanja, novi centar za posjetitelje Lascaux IV za koji su Casson Mann dobili Dezeen godišnju nagradu za dizajn interijera kao i rezidencijalni centar za umjetnike Casa Wabi u Meksiku.

Prezentacija je uređena i oblikovana tako  da pruža informacije na jednostavan i razumljiv način, popraćena je tekstom i vizualno obogaćena mnoštvom fotografija kao i video isječcima prikupljenim iz popratnih izložbenih i medijskih materijala te različitih internetskih izdanja koja profesionalno prate teme iz područja suvremene umjetnosti.  Program priprema i vodi Boris Bogunović.

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan.

 Program “Gradionica” Gradske radionice financijski podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Pula i Zaklada Kultura Nova