Istra Inspirit obogaćuje blagdansku ponudu Istre s predstavom ‘Božićna šumska pustolovina’

Nova božićna priča Istra Inspirita premijerno je izvedena na Festivalu palačinki u Pazinu, 1. prosinca pod nazivom ‘Božićna šumska pustolovina’. Predstava koja ima jaku ekološko-edukativnu komponentu oduševila je svu prisutnu publiku, a posebno one najmlađe.

Kroz novu božićnu priču Istra Inspirita posjetitelji upoznaju Kontiće, malu, ali vrijednu obitelj koja potječe iz šume Kontije pokraj Limskog kanala, a čija je zadaća štititi i brinuti se o zdravlju šuma u Istri, od Motovunske šume do Park – šume Šijana. Međutim, pokazuje se da je stanje s čistoćom u šumama sve gore i Kontići su primorani pisati Djedu Božićnjaku i tražiti ga da im pomogne otkriti tko onečišćuje šume u Istri. Zajedničkim će snagama preobraziti Škovacona i naučiti ga kako pravilno razvrstavati otpad, zašto su šume bitne i kako može pomoći u očuvanje prirodne baštine, zajedno s Djedom Božićnjakom. Režiju i ovog puta potpisuje Petra B. Blašković, scenografiju Sedina Cerovac, glazbu Andrej Pezić, a u glumačkoj postavi su Frano Novljan, Šandor Slacki, Sedina Cerovac i Miroslav Cerovac. Nakon izvedbe u Pazinu u ‘Božićnoj šumskoj pustolovini’ moći će uživati posjetitelji  u subotu,  8. prosinca na Adventu u Poreču u 18 sati te u subotu, 15.prosinca u Buzetu u 17 sati. Inače, ‘Djed Božićnjak u Istri’, božićna predstava koja je premijerno izvedena prošle godine, održat će se u petak, 21.prosinca na Adventu u Poreču u 18 sati, dok će se cjelojutarnji božićni program Istra Inspirit održati i ove godine u Labinu, u subotu 22. prosinca  od 10 do 13 sati. 

Drago nam je što se ponudi Istra Inspirita pridružila jedna nova božićna priča,  inspirirana brigom o okolišu te prirodnom baštinom Istre koja ima značajnu ekološku, kao i edukativnu komponentu. Božićna pustolovina Kontića očarat će i velike i male te podsjetiti kako svi trebamo biti ekološki osviješteni, kao što su vrijedni Kontići, a s njima od sada i Djed Božićnjak.

Više informacija o Istra Inspiritu možete pronaći na: