Svečano obilježeno 25 godina postojanja Kluba sportsko ritmičke gimnastike Gazela Pula

Jučer, 4. prosinca se u Domu Mate Parlov održalo svečano obilježavanje 25 godina Kluba sportsko ritmičke gimnastike Gazela Pula.
U ime grada Pule svečanosti je prisustvovao zamjenik gradonačelnika Robert Cvek te primio priznanje Gradu kao znak pažnje za svu podršku koju im pruža u njihovu radu, natjecanjima i uspjesima.
Klub sportsko ritmičke gimnastike ‘Gazela’ osnovan je u Puli 1993. godine sa ciljem prevencije bolesti lokomotornog sustava kod djece u razvoju te afirmacije i popularizacije ritmičke gimnastike kao bazičnog sporta.
U Klub je učlanjeno oko 250 djevojčica, što je trenutno najveći broj od osnivanja,  a rad se odvija u grupama, homogenizirano, na šest lokacija u Puli i okolici.
Vrlo je važno napomenuti da su jedan od rijetkih sportskih klubova koji radi sa djecom  predškolskog uzrasta, što je bitno za uravnotežen mentalni i fizički razvoj mladih.
 Povijesno možemo istaknuti niz aktivnosti kluba; u ulozi nositelja sportskog programa u ustanovi Dječji vrtići i jaslice, angažmanu oko razvoja i realizacije primarnog razvojnog programa obogaćenog specifičnim sadržajima iz sporta u pulskim dječjim vrtićima i mnoge druge aktivnosti.
Organizirali su šest državnih prvenstva (pojedinačno i grupne vježbe) za što su posebno nagrađeni Zlatnom poveljom od strane Hrvatskog Gimnastičkog Saveza.
U listopadu su bili organizatori 27. Pojedinačnog i ekipnog prvenstva Hrvatske u Puli na kojem je njihova ekipa bila brončana, a mogu  se pohvaliti perspektivnom takmičarkom – prvakinjom u kategoriji mlađih kadetkinja.
U godini u kojoj Klub obilježava 25. godišnjicu postojanja imaju i najviše članova, uspjeli su organizirati rad na šest lokacija: DC.Rojc, Dom braće Ribar, OŠ.Veli Vrh, OŠ.Medulin, OŠ.Šijana, Društveni dom Vodnjan. Ritmička gimnastika je sport koji u sebi ima umjetničke elemente plesa i baleta, tehničke elemente baratanja s rekvizitima te zahtjeva puno fizičke snage i fleksibilnosti.