70. obljetnica Nogometnog kluba Pazinka-Pazin

U petak, 7. prosinca s početkom u 19 sati održati će se obilježavanje 70. obljetnice Nogometnog kluba Pazinka u Velikoj koncertnoj dvorani Spomen doma u Pazinu te koncertom u subotu, 8. prosinca 2018. godine na kojem će nastupiti Dražen Zečić & Banana bend, Replay Band te DJ Foka u Školsko-gradskoj sportskoj dvorani u Pazinu s početkom u 21 sat.
Cilj obilježavanja 70. obljetnice kluba je okupljanje svih navijača i simpatizera kluba, koji predstavlja najveći nogometni rasadnik u središnjoj Istri te okuplja brojne igrače iz cijele Istre, koji su vezani uz klub. Nogometni klub Pazinka – Pazin klub je bogate tradicije započete još 1912. godine, a organizirano u sadašnjem formatu iza Drugog svjetskog rata, a zanimljivost je kluba da je prošao kroz sve rangove natjecanja od Prve hrvatske nogometne lige na niže. Pazinski nogometni fenomen koji se očituje u brojnim usponima i padovima kluba bit će evociran kroz retrospektivu igrača koji su nastupali za taj klub kroz osobne priče, kao i kroz navijački objektiv, toliko specifičan za ovaj klub u godini u kojoj navijačka skupina Plava Legija slavi 30. obljetnicu formiranja.

Uz glazbene goste s područja Pazina, predstavit će se aktualne kategorije igrača ispod 9 godina, ispod 11 godina, pionira, kadeta, juniora, seniora i veterana, pa ovim putem klub poziva sve roditelje, djedove, bake, braću, sestre i druge da dođu na svečanost obilježavanja obljetnice kluba. Nakon svečanosti predviđeno je zajedničko druženje uz malo hrane i pića, puno glazbe i zabave, a za djecu je pripremljen poseban program uz mađioničara, te u kratkim crtama za svakoga ponešto.Aktivnosti obilježavanja 70. obljetnice protegnut će se do kraja nogometne sezone 2018/2019. odnosno do lipnja 2019. godine kada se planira ugostiti nekog od aktualnih hrvatskih prvoligaša te  brojnim drugim aktivnostima proslaviti ovaj vrijedan jubilej.