U Medulinu održano tradicionalno ukrašavanje jelki i doček Sv. Nikole

Ovogodišnji bogat program blagdanskih događanja „Prosinac u Općini Medulin 2018.“ započeo  je u četvrtak 6. prosinca 2018. u Medulinu, tradicionalnim prijepodnevnim ukrašavanjem božićnih jelki, koje zbog lošeg vremena nije održano na placi, već u sportskoj dvorani OŠ dr. Mate Demarina u Medulinu. Mališani iz vrtića s područja općine te OŠ dr. Mate Demarina Medulin i PŠ Banjole posjetio je Sv. Nikola te su uz njega, Zemlju zabave i njihove vilenjake i snješka uživali u dekoraciji božićnih stabalca. Za razliku od prijašnjih godina, kada je placu u Medulinu krasila velika jelka, koju su također povodom blagdana Sv. Nikole ukrašavali mališani iz svih naselja općine, ove su godine djeca ukrašavala male jelke te stabalca od jučerašnjeg popodneva krase, u obliku male, vesele šume upravo medulinsku placu. A placa je u Medulinu ove godine uređena za blagdane s posebnom pažnjom i predivnim detaljima. Ukupnom ugođaju božićna su drvca ukrašena dekoracijama koje su mališani u proteklom periodu izradili uz članice udruge MedulinArt dala dodatni, veseli i razigrani kreativni potpis najmlađih mještana općine. Placa zahvaljujući svima koji su sudjelovali u njenom uređenju ovog prosinca sjaji posebnim sjajem te iz Općine Medulin pozivaju sve mještane i posjetitelje da ju u narednom periodu posjete, prošetaju se njome te uživaju u njenom novom, svečanom ruhu.

Već su ovog vikenda na rasporedu dva događanja na placi u Medulinu kada će svi zainteresirani imati prilike uživati na zajedničkom druženju na placi. U subotu, 8.12.2018. u prostoru medulinskog Multimedijalnog centra (3mc-a) na placi, kojeg ove godine krasi i iznimna dekoracija, „Medulin u malom“, djelo gospodina Krunoslava Oreškog, koji već tradicionalno uređuje velike jaslice u medulinskoj župnoj crkvi, s početkom u 18 sati održati će se predstava za djecu „Djed Mraz ide u penziju“, Teatra Naranča, a istovremeno će na placi biti organizirano druženje za mještane uz gastro i slakti kutak, kuhano vino i čaj, dok će glazbenu kulisu druženju pružiti DJ Sword.

Nedjelja 9.12.2018., na placi u Medulinu također je rezervirana za zabavu najmlađih, te će upravo za njih u 3mc-u od 18 sati Zemlja zabave upriličiti „Disco night za djecu“, dok će medulinska placa oživjeti od 17 sati zahvaljujući plesnom programu Plesnog studija Pirueta Medulin, kojem će uslijediti druženje za mještane i posjetitelje uz gastru i slatki kutak, kuhano vino i čaj te DJ Sworda.

Foto/Mario Rosanda