INK Gradsko kazalište Pula donosi…

U ponedjeljak, 10. prosinca 2018. INK Gradsko kazalište Pula u suradnji s Plesnom mrežom Hrvatske, ugošćuje plesnu predstavu ODRAZ, iz produkcije Umjetničke organizacije Histeria Nova, Zagreb.

AUTORICA, KOREOGRAFKINJA I REDATELJICE: Marija Šćekić

IZVOĐAČI: Marija Šćekić, Elvis Hodžić

Predstava je simbolički prikaz apokaliptičnosti 21. stoljeća u kojemu se ljudi ponašaju kao ranjene divlje zvijeri ili strojevi lišeni emocija i empatije prema drugom ljudskom biću, životinji ili stvoru.

Istovremeno, predstava prikazuje paralelne živote dvaju plesnih umjetnika na sceni koje međusobno povezuju njihova nastojanja da unatoč stravi i užasu koji ih okružuje, pronađu svoju ljudskost i prepoznaju jedno drugo.

Više na http://www.histerianova.com/odraz2

 

U utorak, 11. prosinca, gostuje u INK-u Glumačka družina Histrion, Zagreb s predstavom TAJKUNI.

AUTOR: Miro Gavran

REDATELJ: Zoran Mužić

IGRAJU: Ana Marija Percaić, Hrvoje Klobučar, Franka Klarić, Zijad Gračić

Vrlo zanimljiva i aktualna tema predstave TAJKUNI, M. Gavrana komentira grabež i pohlepu, ismijava ljudske mane te kritički preispituje poduzetničke navike našeg doba.

Ironija, satira, komični obrati i glumačka vještina jaka su kazališna oruđa kojima se Histrioni već desetljećima služe, a u slučaju ove nove komedije i zrelo kritiziraju  te zahtijevaju preuzimanje odgovornosti za poslovne poteze nastale u vremenu stvaranja poduzetničke klime u kojoj je čovjek čovjeku vuk na lovištu bez lovostaja.

Nespretni i slabi junaci ove komedije, zaokupljaju nas, nasmijavaju, ali i podučavaju kako naprijed ne možemo džepovima punim tuđeg novca te kako prava mudrost leži u pronalaženju vlastite mjere ali i solidarnosti s bližnjima…

Obje predstave započinju u 20 sati.