Miroslav Pretula iznova potvrđen za predsjednika Sekcije Zajednice obiteljskog turizma za Istarsku županiju

U HGK – Županijskoj komori Pula 7. prosinca održana je plenarna sjednica Sekcije Zajednice obiteljskog turizma za Istarsku županiju, na kojoj je za naredni četverogodišnji rok potvrđen dosadašnji predsjednik Sekcije dr.sc. Miroslav Pretula iz tvrtke Degra d.o.o. Za zamjenicu predsjednika izabrana je Astrid Glavičić, vlasnica smještajnih jedinica u Labinu i Rapcu.

Članovi Sekcije na sjednici su raspravljali o Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti, koji je stupio na snagu 17. studenoga, a kojim se uređuju načini i uvjeti pod kojima pravne i fizičke osobe mogu obavljati ugostiteljsku djelatnost.

Teme sjednice bile su i ovogodišnja turistička sezona te pripreme za sljedeću kao i pripreme za Regionalni Forum obiteljskog smještaja za Istarsku županiju koji će se održati 2019. godine. Kako bi se pripremili što kvalitetniji edukativni sadržaji, predložene su teme za Forum koje bi pružateljima usluga obiteljskog smještaja bile zanimljive i korisne u poslovanju.

Inače, Sekcija Zajednice obiteljskog turizma za Istarsku županiju dio je Zajednice obiteljskog turizma HGK koja na nacionalnoj razini okuplja iznajmljivače, koordinira njihove aktivnosti te provodi njihovu edukaciju.