12.12.2018

Održana edukativna akcija „Baci drogu u koš“.

Danas je na Portarati održan košarkaški turnir u slobodnim bacanjima za učenike pulskih osnovnih škola pod nazivom ”Baci drogu u koš”, a povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

Uz brojne učenike sedmih i osmih razreda, edukativnoj akciji u ime Grada Pule prisustvovale su zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci i  pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović, te načelnik Policijske postaje Pula Vjekoslav Vukšić i voditeljica Službe za prevenciju i izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Helena Mitrović, kao i koordinator kampanje „Bježi – Via“ Diego Bosusco Ptica.

Manifestaciju provode Vijeće za komunalnu prevenciju Grada Pule, Policijska postaja Pula, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije te Istarska županija kroz kampanju Bježi/Via već tradicionalno u Mjesecu borbe protiv ovisnosti. Unatoč dugovječnosti ove akcije, problem ovisnosti među mladima i dalje postoji.

Zamjenica gradonačelnika pozdravila je prisutne te rekla kako je zajednička suradnja u borbi protiv ovisnosti ključna i kako je ovo dobar primjer da se okrenemo dobrim stvarima i sportu, a ne tamnoj strani i svemu  što ovisnost nosi sa sobom.

Da droga nije dobar odabir, složili su se svi sudionici akcije na pulskoj Portarati i mnogi Puljani koji su je poduprli.

Manifestaciju su pucanjem na koš otvorile učenice Gimnazije Pula, članice košarkaškog tima koje se bore za odlazak na Svjetsko prvenstvo srednjih škola u Heraklion na Kreti.

Nakon što su učenici osam osnovnih škola gađali slobodna bacanja rezultat je bio neriješen,  dodatnim su slobodnim bacanjima ukupnu pobjedu priskrbili učenici Osnovne škole Kaštanjer.

Svi su učenici na dar dobili i majice s logom manifestacija, a tri najuspješnije škole i košarkaške lopte.