18.12.2018

Potpisan ugovor o dogradnji OŠ „Dr. Mate Demarin“ i školske dvorane u Medulinu vrijedan gotovo 40 milijuna kuna

U utorak, 18. prosinca 2018. godine u vijećnici Općine Medulin načelnik Goran Buić potpisao je s izvođačima Ugovor o nadogradnji Osnovne škole „Dr. Mate Demarin“ i izgradnji sportske školske dvorane u Medulinu. Na potpisivanju Ugovora su osim načelnika Gorana Buića i stručnih službi Općine bili prisutni i zamjenik načelnika Damir Demarin, ravnateljica škole Emanuela Pinzan Chiavalon, predsjednik uprave Radnik d.d. Mirko Habijanec, projektant Luka Maticchio, voditelj projekta Filip Banovac te predstavnici medija. Nakon provedene javne nabave za izvođača radova izabrano je poduzeće Radnik d.d., a vrijednost radova na dogradnji škole i izgradnji dvorane iznosi 39.978.413,20 kn s PDV-om.

Sve prisutne prvi je pozdravio načelnik Općine Medulin Goran Buić, koji se zahvalio svima na trudu te naglasio kako je ovo iznimno veliki događaj za Općinu Medulin te najveći Ugovor u povijesti Općine koji će on s ponosom potpisati. „Proces je koncipiran po principu „ključ u ruke“ čime je Općina na neki način rizik prenijela na izvođača radova. Ovim projektom naša će djeca osim brojnih učionica i boljih uvjeta dobiti i mogućnost jednosmjenskog rada“ istaknuo je Buić.
Nakon zahvale i predstavljanja poduzeća predsjednik Uprave Radnik d.d. Mirko Habijanec zahvalo se Općini Medulin na povjerenju te obećao kvalitetne i pravovremene radove.
Zamjenik načelnika Damir Demarin istaknuo je da osim što je ovaj Ugovor novčano najvrijedniji osobito ga smatraju vrijednim zbog njegove namjene, a naglašava kako je obrazovanje najmlađih sektor za općinsku najveću riznicu, djecu i najmlađe koji su budućnost. Ravnateljica Emanuela Pinzan Chiavalon naglasila je kako joj je iznimna čast što može biti dio ovog hvalevrijednog projekta, a da svi djelatnici i djeca u školi ne mogu dočekati početak radova.
Projektant Luka Maticchio svim prisutnima ukratko je prezentirao projekt i što će se sve ovim projektom urediti i izgraditi. Osnovna škola danas ima 514 učenika, a sastoji se od dvije cjeline, „stare“- izvorne zgrade škole i nove škole koja je nadograđena 2004. godine. U
dvorištu škole osim vanjskih sportskih igrališta izgrađena je sportska montažna balon dvorana za potrebe održavanja nastave tjelesne kulture. Projektnim programom planira se dogradnja škole na način da se dimenzionira škola na kapacitet od 600 učenika što bi omogućio jednosmjenski rad škole. Do sada je čak 114 učenika pripadalo dvosmjenskom radu.
Uz prostore dogradnje škole planirana je i izgradnja parkirališta s ukupno 20 parkirališnih mjesta. Bruto površina dograđenog dijela škole iznosi 1664,78 m2, a sačinjavaju je 7 učionica predmetne nastave s kabinetima za profesore, 2 praktikuma s pripadajućim kabinetima i spremištima za nastavu tehničke kulture i kemije, biblioteku s informatičkim centrom te sanitarije za učenike i profesore.

Postojeća balon dvorana će se demontirat te skladištiti do pronalaska nove lokacije. Bruto površina nove sportske dvorane iznosi 2045,20m2, a uključuje veliku dvodijelnu dvoranu s tribinama te manju dvoranu na katu objekta. Dimenzije polivalentne dvorane iznose 22x32m, a male dvorane 14x14m. Dvorana ima i tri grupe svlačionica sa sanitarnim čvorovima te ostale prateće prostorije ( spremište sprava, kabinet, ambulanta..). Sa južne strane dvorane smješten je natkriveni ulaz kao i hodnik koji služi kao tzv. topla veza sa postojećom „novom“ školom.
Dvorana ima kapacitet za istovremeni boravak maksimalno 296 osoba (učenici, nastavno osoblje i gosti/gledaoci) i to: 153 osobe u velikoj dvorani, 43 osobe u maloj dvorani i 100 osoba na tribini.
Radovi na dogradnji škole i izgradnji sportske dvorane izvoditi će za vrijeme trajanja školske godine, dok je planirani rok za završetak gradnje 8 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao, odnosno do početka školske godine 2019/2020.