Općina Svetvinčenat – Potpisan ugovor s Ministarstvom turizma za proširenje Centra za posjetitelje “Kuća vještice Mare”

Za proširenje Centra za posjetitelje „Kuća vještice Mare“, Općini Svetvinčenat dodijeljena potpora u iznosu od 524.000,00 kuna.

Na temelju Strategije razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. godine, Strateškog plana Ministarstva turizma za razdoblje 2018.-2020. godine, donesena je odluka o odabiru projekata i dodjeli potpora temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2018. godini. Općini Svetvinčenat dodijeljena je  potpora iz Fonda za razvoj turizma u iznosu od 524.000,00 kuna za proširenje Centra za posjetitelje „Kuća vještice Mare“.

Odobrenje ovih sredstava za proširenje Centra za posjetitelje „Kuća vještice Mare“ od strane Ministarstva turizma još je jedno priznanje, uz nagrade „SoMo Borac“ i Simply the best“ koje je „Kuća vještice Mare“ osvojila ove godine.  Ovo potvrda da je Centar za posjetitelje prepoznat kao jedinstven u interpretaciji nematerijalne kulturne baštine kroz suvremene tehnologije. Europska godina kulturne baštine u Svetvinčentu živi kroz sve projekte, osim Centra za posjetitelje „Kuća vještice Mare“ u provedbi je i „Integrirani projekt revitalizacije istarskih kaštela – KulTERRA“ i projekt „Nevidljiva Savičenta – prevođenje tradicije u suvremenu kulturu“, a iz Ministarstva kulture svake godine se ulažu i sredstva u obnovu ostale kulturne baštine u mjestu i općini kao što su Župna Crkva Navještenja Blažene Djevice Marije, Crkva Svetog Vincenta, Crkva Svete Katarine i Crkva Svetog Kvirina koje isto tako doprinose razvoju turizma.

Ovim putem želio bih zahvaliti Ministru turizma Gari Capelliu i Ministarstvu turizma na ukazanom povjerenju i potvrdi da je naš Centar za posjetitelje „Kuća vještice Mare“ uspješan i vrijedan sufinanciranja. Ovom potporom nadogradit će se Centar koji smo prošle godine, baš u ovo vrijeme i svečano otvorili, prošireni prostor upotpunit će se dodatnim sadržajem koji će sigurno doprinijeti još boljem razvoju turizma i povećanju broja posjetitelja u Svetvinčentu, izjavio je Načelnik Općine Svetvinčenat.