Općini Medulin dodijeljena sredstva za izgradnju i opremanje vrtića u Pomeru

Danas, 21. prosinca 2018. godine načelnik Općine Medulin Goran Buić potpisao je Ugovor o financiranju izgradnje i opremanja vrtića u Pomeru s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ovim se Ugovorom Općini Medulin dodjeljuju bespovratna sredstva u iznosu od 5.619.423, 60 kn za izgradnju i opremanje vrtića u Pomeru, a ukupna vrijednost projekta iznosi 7.467.179,50 kuna. Uz načelnika Gorana Buića potpisivanju Ugovora prisustvovali su ravnateljica Dječjeg vrtića Medulin Severka Verbanac, član uprave Med eko servisa d.o.o. Enco Crnobori te pročelnica Upravnog odjela za EU projekte, međunarodnu suradnju i gospodarstvo Barbara Floričić koji nisu krili zadovoljstvo prolaskom ovako vrijednog projekta.
Potpisivanjem ovog Ugovora ostvariti će se dugogodišnja želja, ali i iznimna potreba Općine Medulin i svih mještana za izgradnjom novog i adekvatnog vrtića u Pomeru koji će udovoljavati potrebama obuhvata djece jasličke i vrtićke dobi za naselja Pomer, Premantura i Banjole. Vrtić Pomer graditi će se na ulazu u naselje Pomer (preko puta bivše Vedorne), a biti će namijenjen za programe ranog i predškolskog odgoja od minimalno 52 do 57 djece.
Objekt vrtića ukupne je površine od 667,84 m2, odnosno 338 m2 po etaži dok pristupno dvorište iznosi 391 m2, a dvorište za igru planirano je u površini od 412 m2. U prizemlju objekta nalaziti će se kancelarije uprave, čekaonica za roditelje, sanitarije, jedna jedinica jasličke grupe (grupna soba, garderoba, sanitarije, spremište) te kuhinja. Na katu nalaziti će se jedna jedinica prijelazne te jedna jedinica vrtićke dobi kao i kancelarija za individualni rad. Izgradnjom objekta planira se i prostor za roditeljske sastanke, druženja, radionice s roditeljima, neke kraće programe što unaprjeđuju odgojno-obrazovni rad u vrtiću i predstavljaju dodanu vrijednost u unaprjeđenju života svih mještana i djece.
Općina Medulin u kolovozu je prijavila navedeni projekt na natječaj za tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”, sektor dječji vrtići.
Izgradnja i opremanje objekta započeti će nakon pripreme i provedbe javne nabave za izvođača radova, a Općina Medulin kao i Dječji vrtić Medulin s veseljem očekuju početak provedbe projekta.