Vodnjan-Dignano: svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju između Grada Vodnjan-Dignano te učenika i studenata

Danas je u prostorijama Grada Vodnjana-Dignano održano svečano potpisivanje Ugovora o stipendiranju između Grada Vodnjan-Dignano te učenika i studenata koji su stekli uvjete za stipendiranje u školskoj/akademskoj godini 2018./2019.

U uvodnim riječima, gradonačelnik Grada Vodnjan-Dignano Klaudio Vitasović čestitao je svima na dosadašnjim rezultatima te radu koji ulažu u učenje i zalaganje u svojim školskim i akademskim sredinama, te im poručio da su oni ponos svojih roditelja i Grada, čiju budućnost i oni sami kreiraju.

Za školsku/akademsku 2018./2019. godinu odobreno je 7 novih stipendija, 3 studentske i 4 učeničke stipendije. Grad Vodnjan-Dignano trenutno isplaćuje sveukupno 45 stipendista, što studentskih što učeničkih.

Stipendije se odobravaju do kraja školovanja (učeničkog ili studentskog, ovisno o vrsti Ugovora) uz obvezu redovnog dostavljanja potvrde o upisu u narednu školsku/akademsku godinu do 31. listopada tekuće godine.

Korisnici stipendije imaju pravo na isplatu iste za vrijeme trajanja obrazovnog programa, a to podrazumijeva za ukupno deset mjeseci, od rujna do lipnja.

Studentske stipendije iznose 800 kuna, a za one stipendiste čiji je prosjek ocjena iznad 4,5 u protekloj godini, stipendija iznosi 1.000 kuna. Učeničke stipendije iznose 600 kuna.

Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju Grada Vodnjana za akademsku godinu 2018./2019. jesu:

Buršić Eleonora, Orlić Nora i Kliman Anton.

Učenici koji su stekli pravo na učeničke stipendije u školskoj godini 2018./2019. jesu:

Ćosić Maria Antonia, Šverko Ana, Cossara Anatea i Vitasović Lea.