Luka Buršić prva je beba rođena u Puli u 2019. godini

U prvim satima 2019. godine, rođena je prva ovogodišnja beba u Puli, a riječ je o malenom Luki Buršiću. Težak 3.090 grama i 49 cm dugačak, Luka je na svijet došao u jedan sat i 42 minute uz asistenciju porodničkog tima kojeg su činili ginekolozi dr. Mirela Markanović-Mišan i dr. Branko Ambrozić, primalje Danica Skitarelić i Magdalena Kurbatović, a dijete je po porođaju pregledala neonatologinja Mirna Milevoj Ražem.

Ponosne roditelje Martinu i Ivana iz Vodnjana posjetio je pulski gradonačelnik Boris Miletić uručivši im ček na simboličnih 2.019,00 kuna, velikog medu i buket cvijeća.

„Zbilja mi je drago što u Puli bilježimo porast broja rođene djece i to nas kao društvenu zajednicu dodatno obvezuje da omogućimo što kvalitetniji predškolski i školski odgoj, odnosno sve ono što djeci treba i što podiže kvalitetu života u našem gradu. Iako na državnoj razini brojke nisu toliko ohrabrujuće jer se već godinama suočavamo s problemom demografije, veseli me što Grad Pula i Istarska županija u tom s smislu ipak bilježe pozitivne rezultate“, istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Prema riječima prim.mr.sc. Davora Zoričića u 2018. godini u pulskom je rodilištu porođeno ukupno 1,373. novorođenčadi, 16 više nego u odnosu na godinu ranije.