Istarski Festival Vjenčanja u novom proširenom konceptu kreće već ovog vikenda

Ovog vikenda Istra ulazi u svijet vjenčanja koji traje kroz cijeli mjesec siječanj. Tijara model & event management agencija započinje TIJARAnewsFESTIVAL.

Marijana Dabo Percan, vlasnica Tijare, naglasila je kako se ovogodišnji TIJARAnewsFESTIVAL sastoji od tri eventa. Cilj je svake godine ponuditi nešto novo i drugačije, novi sadržaj te nove lokacije. TIJARAnewsFESTIVAL sastoji se od TIJARAsposaNEWS Istarskog Festivala Vjenčanja, TIJARAartNEWS izložbe svadbene fotografije te DESTINATION WEDDING projekcije filma.  Upravo je ovim novim formatom započeo intenzivniji put i rad na kreiranju prepoznatljivosti Istre i Pule kao izuzetno atraktivne destinacije za vjenčanja, naglasila je Dabo Percan.

Jasna Jaklin Majetić u ime Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Pula, naglasila je kako nastoje stvarati sadržaje koji će dodatno ojačati industriju vjenčanja budući da se oko te gospodarske grane okuplja velik broj subjekata koji nude svoje usluge i proizvode. Festival vjenčanja u Puli doprinosi kroz svoje manifestacije i ostala događanja kako gospodarskom tako i gradskom, urbanom životu.

Goran Franinović je u ime Turističke zajednice Istarske županije istaknuo kako je puno truda i rada uloženo upravo u brendiranje prepoznatljivosti Istre kao destinacije za vjenčanja. Posebno naglašava i dolazak inozemnih novinara u cilju promocije Istre na spomenutu temu te razvoj portala koji se bavi spomenutom tematikom što će uvelike doprinijeti razvoju samog segmenta vjenčanja.  Vesna Jovičić iz Turističke zajednice Grada Pule potvrdila je posebnost Istre kao destinacije za vjenčanja spomenuvši da su sve češći upiti stranih i domaćih gostiju na temu izbora lokacije te organizacije vjenčanja u Puli i Istri.

TIJARAartNEWS izložba fotografija smještena u pulskom Aquariumu predstavit će svadbene fotografije snimljene na području istarske obale, kroz postav od 22 rada hrvatskih fotografa. Otvaranje izložbe održat će se ove subote, 12. siječnja s početkom u 19 sati u pulskom Aquariumu. Izložba će se potom moći posjetiti sve do 27. siječnja kroz redovni obilazak Aquariuma i unutar njegova radnog vremena. Posjetiteljima će se predstaviti sljedeći fotografi: Foto Festival, Flash studio, Indigo blu weddings, Šimunić – Pulić photography, Image factory photography studio, Promowise photography, With love from Anuschka, N.I.P. wedding photography, Pirowski wedding photography i Creativ photography studio. Merima Zukić, predstavnica pulskog Aquariuma, istaknula je posebnost ove izložbe u odnosu na ponudu samog Aquariuma te brojne novitete koje on nudi.

Rajko Boričić iz Foto Festivala istaknuo je kako je morsko plavetnilo itekako magnet za potencijalne mladence u trenutku izbora destinacije za organizaciju vjenčanja iako nije za zanemariti ni ljepota Zelene Istre.

DESTINATION WEDDING projekciju istoimenog filma, u hrvatskom prijevodu, “Kako uloviti neženju”, predstavila je Nataša Šimunov ispred Pula Film Festivala i Kina Valli. Film je romantična komedija u kojoj glavne uloge tumače Keanu Reeves i Winona Ryder. Projekcija filma održat će se u subotu, 18. siječnja u 19 sati u Kinu Valli a ulaz je u sklopu Festivala slobodan za sve građane kroz suradnju Tijare i kina. Tijara model & event management agencija ovom će prigodom  proslaviti deset godina rada. Budući da već nekoliko godina intenzivno radimo na promociji Istre kao destinacije za vjenčanja, te je Festival jedan od projekata najdugovječnije tradicije, projekcija filma koji se bavi destinacijskim vjenčanjem više je nego logičan odabir, dodala je Dabo Percan.

Ovogodišnji vizualni identitet, odnosno osnovni motiv koji krasi vizuale manifestacije, nastao je u suradnji Tijare i Škole za odgoj i obrazovanje – Pula. Ravnateljica škole Višnja Popović predstavila je učenika Lina i njegov rad nastao u sklopu likovne sekcije škole. Na upit zašto takvo srce i što njemu znači ljubav, Lino je odgovorio da je ljubav kad se ljudi poštuju, slušaju i vole. Lino je kreirao motiv ljubavi i prikazao ga u kolažu uz vodstvo mentorice Sande Švraka.

TIJARAsposaNEWS Istarski Festival Vjenčanja, njegovo devetnaesto izdanje, tradicionalno će se kroz dva dana, 26. i 27. siječnja, održati u  Domu branitelja u Puli. Tom prilikom predstavit će se osamdesetak izlagača s uslugama i proizvodima vezanim uz vjenčanja uz bogat dvodnevni program.

U sklopu programa imat ćemo priliku vidjeti i četiri modne revije. Program donosi sve novitete iz svijeta vjenčanja a upravo o nekim novitetima kod izbora vjenčanih haljina govorila je Biljana Pliško iz Vjenčanica Biba naglasivši kako su ove godine popularni pomalo drugačiji krojevi,  zatvoreniji od lanjskih modela haljina, otvorenih leđa ali s rukavima. Na modnim revijama u sklopu Festivala predstavit će se Vjenčanice Biba, Salon vjenčanica Neva, Angels Wedding, Vesna Sposa, Showroom Antonela, Butik Irena te Butik Lilien.

U sklopu slatkog dijela programa, među omiljenim su i degustacije slatkih vjenčanih delicija te svadbenih torti na kojim se predstavlja i Pekara Concettino s trendovima u segmentu vjenčanja. Verica Tapai iz Concettino naglasila je kako je bitno uvijek se usavršavati te biti u trendu što će imati prilike i pokazati kroz dva dana trajanja programa.