13.01.2019

TIJARAartNEWS izložba uronila svadbene fotografije među raže i morske pse

Ove subote započeo je mjesec vjenčanja i to TIJARAartNEWS izložbom svadbene fotografije u pulskom Aquariumu. Jedna fotografija tom je prilikom zaplivala s ražama, kornjačama, murinama i morskim psima.

“Nesvakidašnji je bio trenutak postavljanja same fotografije u bazen te cijele pripreme oko projekta urona i izrade fotografije. Nasmijali smo se kad je jedna od djelatnica rekla kako su se i ribe zagledale kad je fotografija uronila. Moram priznati da jesu, i mi i one. Neizmjerno sam zahvalna djelatnicima Aquariuma i svima koji su svojim trudom doprinijeli da ideja postane stvarnost”, rekla je Marijana Dabo Percan, vlasnica Tijare. Autor spomenute fotografije je Rajko Boričić iz Foto Festivala koji je na fotografiji prikazao mladence koji stoje na stijenama uz rub mora.

Za postav izložbe odabran je pulski Aquarium budući da se radi o svadbenoj fotografiji snimljenoj duž istarske obale. Projekt pozicioniranja Istre kao destinacije za vjenčanja u suradnji s  Hrvatskom gospodarskom komorom-Županijskom komorom Pula, Turističkom zajednicom Istarske županije te Turističkom zajednicom Grada Pule Tijara plasira već zadnjih nekoliko godina. Mladenci snimljeni uz more na izložbi se nalaze simbolično pozicionirani uz brojne morske vrste u pulskom Aquariumu. Prekrasna mladenka Salona Vjenčanica Biba smiješila se svim prisutnima u potpuno nesvakidašnjem ozračju okružena ribama, morskim psima, meduzama, algama i brojnim drugim vrstama. Kroz postav od 22 rada na izložbi se predstavljaju: Foto Festival, Šimunić – Pulić photography, Flash studio, Indigo blu weddings, Image factory photography studio, Promowise photography, With love from Anushcka, N.I.P. wedding photography, Pirowski wedding photography, Creativ photography studio. Nenad Šimunić, jedan od autora koji je svoje radove izložio na izložbi, rekao je kako ambijent i cijeli postav tvore jednu nezamislivu simbiozu.

Prisutne posjetitelje s osmijehom na licu dočekao je Lino, učenik Škole za odgoj i obrazovanje-Pula, koji je s mentoricom škole Sandom Švraka i otvorio samu izložbu fotografija. Naime, Linov rad također je predstavljen na izložbi a krasi i vizuale ovogodišnjeg Festivala. Prikazuje srce kao Linovo viđenje ljubavi.

TIJARAartNEWS prvi je od tri događaja koji se ovog mjeseca održavaju u Puli u sklopu TIJARAnewsFESTIVALA. Do kraja mjeseca budući mladenci i zaljubljenici u vjenčanja moći će prisustvovati još i projekciji filma u Kinu Valli te tradicionalnom devetnaestom po redu TIJARAsposaNEWS Istarskom Festivalu Vjenčanja. Izložba fotografija otvorena je do 27. 1. kroz redovan postav muzeja.