UPOZNAJ SVOJU ZEMLJU – VODNJAN

TZ Vodnjan nakon uspješnog prvog izdanja, uključila se u drugo izdanje projekta “Upoznaj svoju zemlju” u organizaciji Zajednice društava turističkih vodiča Hrvatske, u povodu Dana međunarodnog priznanja Hrvatske, u nedjelju točno u podne. Kako i u ostatku Hrvatske organizirano je besplatno vođenje Vodnjana uz stručne turističke vodiče.

Posjetitelji su mogli sudjelovati u vođenju na hrvatskom ili talijanskom jeziku uz vodiče Barbaru Škoravić i Eriku Foralni. Vođenja su započela točno u dvanaest sati, trajala su skoro dva sata u kojima su mogli saznati o povijesti Vodnjana, tradiciji i običajima ovoga grada, zašto vodnjance nazivaju Bumbarima, saznati što se krije u najvećoj crkvi u Istri, kako su se gradili kažuni, gdje se krije najuža ulica, zašto je vodnjansko maslinovo ulje među najcjenjenijim maslinovim uljem na svijetu, gdje je zasjedala inkvizicija i još puno zanimljivosti kroz zanimljivu i interaktivnu šetnju gradom. Posebno za posjetitelje otvoren je muzej u palači Bettica i Eko muzej Istrian de Dignan.

Projektom, osim što se posjetitelje upoznaje sa lokalitetom i širi spoznaja o istome, ukazuje se na važnost njegovanja lokalnog identiteta i kulturne baštine ali i na važnost turističkih djelatnika, u ovome slučaju, turističkih vodiča.