Moguće vremenske neprilike na području Istarske županije

Državni hidrometeorološki zavod Republike Hrvatske prognozira za narednih 24 sata za područje Istarske županije oborine u obliku snijega i ledene kiše uz jaki sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Stožer civilne zaštite Istarske županije poziva građane na pojačani oprez. Vozače se poziva da, kada su na snazi zimski uvjeti, ne koriste vozila s ljetnim gumama, odnosno obavezno koriste zimsku opremu koja je i zakonska obaveza. Vozači trebaju temeljito očistiti snijeg i led sa svojih vozila prije uključivanja u promet. Mole se građani da bez prijeke potrebe ne voze prometnicama. Također, upozorava se građane na zaleđene površine zbog opasnosti od klizanja i mogućih ozljeda pri padu te da u slučaju pada veće količine snijega očiste površine ispred stambenih objekata.

Ukoliko ste zbog obilnih snježnih padalina i neočišćenih putova ostali izolirani, a u hitnoj ste situaciji (slučaj potrebe liječničke, ili veterinarske pomoći, bolničkog liječenja, opskrbe neophodnim namirnicama, ili energentima i slično) nazovite broj hitnih službi: 112, 192, 193 ili 194.

Photo by: Pulska svakodnevnica