Projekt ugradnje liftova uz sufinanciranje iz fondova EU

Hrvatska gospodarska komora se putem Komore Zagreb uključila u pokretanje projekta „Dostupnost do stana – ugradnja osobnih dizala i platformi u višeetažnim stambenim građevinama“, uz sufinanciranje iz fondova EU. Riječ je o projektu koji se provodi u suradnji s Hrvatskom udrugom za dizala i Koordinacijskim odborom društava i udruga HP i HT umirovljenika Hrvatske.

U Hrvatskoj ima oko 16 tisuća stambenih građevina s tri ili više katova, koje nemaju dizalo, a procjena troška ugradnje pojedinačnog dizala je oko 350 tisuća kuna. Očekuje se da bi se 85 posto tih troškova ugradnje financiralo bespovratnim sredstvima EU, a 15 posto troškova snosili bi stanari.

Prema najavama iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU početak realizacije Projekta ugradnje dizala u postojeće višeetažne stambene građevine koje nemaju dizalo očekuje se u drugoj polovici 2019. godine. U tijeku je postupak predprijave interesa koje u ime suvlasnika višeetažnih stambenih građevina koje nemaju dizalo podnose predstavnici suvlasnika.

Stoga HGK – Županijska komora Pula poziva sve zainteresirane za uključivanje u projekt, da ispune tzv. predprijavu do 31. siječnja. Predprijava se ispunjava na poveznici: www.hgk.hr/predprijava-za-ugradnju-osobnih-dizala-financiranih-iz-eu-projekta-dostupnost-do-stana.