Zahvaljujući Outlooku i Dimensions Pula je postala svjetska festivalska destinacija

Nastavno na najavu organizatora festivala Outlook i Dimensions kako će se ove godine  posljednji put festivali održati na tvrđavi Punta Chisto u Štinjanu, dostavljamo Vam izjavu pročelnice Upravnog odjela za kulturu Grada Pule Jasmine Nine Kamber.

„Zbilja nam je žao zbog odluke koju su organizatori festivala teško donijeli potaknuti brojnim faktorima na koje ne mogu utjecati. Odluku razumijemo i poštujemo. Od samog početka u partnerskom smo odnosu s organizatorima pa tako i sada kada zajednički pokušavamo pronaći rješenje  koje bi  omogućilo zadržavanje ovih  festivala u Puli.

Festivali Outlook i Dimensions među najpopularnijim su glazbenim festivalima u Europi i zahvaljujući njima Pula je postala prepoznatljiva festivalska destinacija u koju je svake godine dolazilo na desetke tisuća mladih iz cijeloga svijeta. Grad Pula je od samog početka podržao njihovo održavanje upravo zbog velikog potencijala i zbog njihove koristi za cjelokupnu zajednicu. Pored velike međunarodne promocije Pule, velika je i financijska korist koju su festivali generirali i za sobom povlačili niz ugostiteljskih i trgovačkih djelatnosti kojima je znatno  obogaćena turistička ponuda Pule. Festivali su doprinijeli povećanju broja dolazaka i noćenja, ali i prihoda u mnogim djelatnostima u vrijeme post sezone i mnogima su bili prilika za zapošljavanjem i dodatnom zaradom. Pored toga, značajan je i dio prihoda koji se ostvario za vrijeme održavanja festivala i kojim je omogućena izgradnja i održavanje gradske infrastrukture.

Cjelokupna organizacija festivala umnogome je doprinijela promociji Pule kao priznate festivalske destinacije te se ipak nadamo njihovom ostanku, odnosno skorom povratku.“