Art Panoptikum VII

Serija javnih predavanja o vizualnim umjetnostima Art Panoptikum nastavlja se u Gradskoj radionici ove subote 26. siječnja u 19:30 sati.

Na početku se predstavlja dosad najopsežnija retrospektivna izložba pokojnog američkog umjetnika Jean-Michel Basquiata u Fondation Louis Vuitton u Parizu. Druga tema posvećena je također retrospektivnoj izložbi pod nazivom Not Everyone will be taken into the future slavnih ruskih konceptualnih umjetnika Ilye i Emilie Kabakov u Tretyakov galeriji u Moskvi. U sljedećoj temi riječ je o izložbi Bangkok Art Biennale koja se po prvi puta održava u Tajlandu. Nakon toga slijedi tema o Kochi-Muziris Bijenalu kao  najvećoj izložbi suvremene umjetnosti u Indiji. Nadalje, bit će predstavljena tri umjetnička sajma, naime The Outsider Art Fair koji je upravo završen u New Yorku, zatim Art Basel Miami koji je krajem prošle godine održan u Miami Beachu u SAD-u i naposljetku o prvom Taipei Dangdai umjetničkom sajmu koji je prošlog vikenda održan u glavnom gradu Tajvana.  Nakon toga prezentirat će se rezultati istraživanja koji pokazuju kako tromp l’oeil murali mogu učiniti život lakšim bolesnicima s demencijom, a na kraju će biti predstavljena umjetnička rezidencija koju organizira Villa Lena Fondazione iz Toskane.

Art Panoptikum zamišljen je kao edukativna aktivnost koja pruža priliku zainteresiranoj javnosti da se upozna s temama iz vizualnih umjetnosti kroz ciklus javnih predavanja koja pružaju aktualne informacije iz ovog područja na jednostavan i razumljiv način s popratnim tekstualnim objašnjenjima vizualno obogaćenim mnoštvom fotografija i video isječaka prikupljenim iz popratnih izložbenih i medijskih materijala te različitih internetskih portala koji profesionalno prate teme iz područja suvremene umjetnosti.  Program uređuje i vodi Boris Bogunović.

 

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan.

 

Program Gradske radionice financijski podržavaju

Ministarstvo kulture RH i Grad Pula