Javni poziv za dodjelu potpora u okviru Programa poticanja turističkih manifestacija, projekata i proizvoda na turistički manje razvijenim područjima u 2019. godini

Upravni odjel za turizam Istarske županije je danas objavio Javni poziv za dodjelu potpora u okviru Programa poticanja turističkih manifestacija, projekata i proizvoda na turistički manje razvijenim područjima u 2019. godini.

Opći ciljevi ovog programa jesu ravnomjeran razvoj Istre, razvoj cjelogodišnjeg turizma i jačanje brenda destinacije. Programom se provode dvije mjere, i to:

  1. A) PODIZANJE KVALITETE TURISTIČKIH MANIFESTACIJA NA TURISTIČKI MANJE RAZVIJENIM PODRUČJIMA ISTRE

Prvom mjerom se potiče podizanje kvalitete i unaprjeđenje turističkih manifestacija regionalnog značaja koje se primarno održavaju izvan glavne turističke sezone, na više lokacija, odnosno mjesta, općina gradova Istre, te koje primarno promoviraju autohtone proizvode, lokalne izvođače, tradiciju, običaje i vrijednosti.

Ovom mjerom se sufinanciraju isključivo troškovi novih aktivnosti koje se nisu provodile prijašnjih godina održavanja manifestacije. Prihvatljivi prijavitelji jesu lokalne turističke zajednice, jedinice lokalne samouprave, javne ustanove, obrti i trgovačka društva, a maksimalni iznos potpore je 80.000 kuna.

 

  1. B) RAZVOJ TURISTIČKIH PROIZVODA I PROJEKATA SPECIJALNIH INTERESA NA TURISTIČKI MANJE RAZVIJENIM PODRUČJIMA ISTRE

Od ove godine se dodjeljuju i potpore za razvoj javne turističke infrastrukture i selektivnih oblika turizma kao što su outdoor i aktivni turizam, odnosno cikloturizam, te kulturni i eno-gastronomski turizam, te za projekte kojima se valoriziraju autohtone vrijednosti, istarska tradicija, kultura i običaji.

Ovom mjerom se sufinanciraju troškovi uređenja, opremanje i označavanja biciklističkih, pješačkih, planinarskih, poučnih i drugih tematskih staza, izletišta, penjališta, vidikovaca, špilja, i drugih zanimljivih mjesta (point of interest), zatim muzeja, tematskih kuća, uvođenje bike-share usluge, bike servisa, bike parkova, te postavljanje brojača bicikala na turistički manje razvijenim područjima. Prihvatljivi prijavitelji jesu lokalne turističke zajednice i jedinice lokalne samouprave, a maksimalni iznos potpore je 50.000 kuna.

Tekst javnog poziva, sve potrebne informacije i obrasci za podnošenje zahtjeva objavljeni su na sljedećem linku:

https://www.istra-istria.hr/fileadmin/dokumenti/natjecaji/2019/190125_Poziv_turizam.pdf, a dodatne informacije vezano za ovaj javni poziv mogu se dobiti slanjem upita na e-mail adresu turizam@istra-istria.hr

Rok za predaju prijava je 25. veljače 2019. godine do 16 sati.