U IDA-i održano veliko finale Start-up akademije

Više od 70 sudionika popratilo je s iznimnim interesom veliko finale Start-up akademije koje se 24. siječnja 2019. godine u večernjim satima održalo u sjedištu Istarske razvojne agencije u Puli, u organizaciji Start-up udruge i IDA-e.

Direktor Istarske razvojne agencije dr.sc. Boris Sabatti izrazio je uvodno zadovoljstvo provedbom ove hvalevrijedne inicijative te naglasio da su kreativne poslovne ideje temelj razvoja malog i srednjeg poduzetništva, a isto tako je dao kratak uvid u mjere potpore poduzetništvu koje će IDA provoditi ove godine.

Stručni žiri u sastavu: Selma Smajić, višestruko nagrađivana poduzetnica, Andrijana Zovko (Zagrebačka banka d.d.),  Vanja Andrić, poduzetnik te doc.dr.sc. Sven Maričić, pomoćnik rektora Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, imao je prilike poslušati 13 poduzetničkih ideja, polufinalista prethodnih događanja Start-up akademije, koja su se održala u općini Svetvinčenat te gradovima Pula, Poreč, Rovinj, Labin, Buzet i Umag. Navedena je događanja popratilo  više od 300 sudionika koji su imali prilike educirati se o razvoju poduzetničkih ideja te vezanim temama.

Natjecatelji su imali ukupno 3 minute za prezentirati svoju poslovnu ideju, na temelju kojih je stručni žiri dao svoje ocjene.

Najboljom je ocijenjena poslovna ideja pod imenom HOS PET ALITY, predstavljena od strane Danijela Korenike iz Umaga, čiji je cilj uspostava hotela za kućne ljubimce te za koju je utvrđen veliki tržišni potencijal.

Konferencija se nastavila u Hotelu Amfiteatar gdje je Deniz Zembo, poznati domaći kuhar i predavač na Start-up akademiji, predstavio svoje specijalitete, a proglašenje se održalo u The Shipyard Pubu, gdje je pobjedniku uručena novčana nagrada u iznosu od 5.000,00 kn i prijenosno računalo.