JUDO

U nedjelju 27. siječnja održan je u Italiji 24. međunarodni kup Alpe Adria na kojem su nastupili judađi Istarskog borca u uzrasnoj kategoriji U21.

Goran Branković u težinskoj kategoriji do 55 kg nakon dva poraza ispada iz daljnjeg natjecanja te nažalost ostaje bez plasmana. U kategoriji do 60 kg Robert Klačar je u prvoj borbi vodio poenom wazari, ali nakon isteka regularnog vremena talijanski predstavnik Vallerian plasira bacanje što suci priznaju i pobjedu dodijeljuju domaćem natjecatelju. Klačar se dalje kroz repasaž probija sa tri uzastopne pobjede do samog finala repasaža ali i tamo dvojbenom odlukom sudaca gubi borbu te ostaje na sedmom mjestu. Damian Sokolović je nastupio u kategoriji do 81 kilogram. I on je kao i Klačar oštećen u svojoj prvoj borbi koja je otišla u „golden score“ te nakon što glavni sudac zaustavlja borbu domaći predstavnik plasira bacanje za koje ostala dva suca presude da se prizna i na taj način direktnu pobjedu pripišu talijanskom natjecatelju koji je u konačnici bio na najvišem postolju u toj kategoriji. Sokolović ulazi u repasaž te sa tri pobjede ipak stiže do medalje brončanog sjaja.

Važno je napomenuti i to da nije bilo previda i vrlo čudnih sudačkih odluka da bi i Klačar i Sokolović osvojili puno sjajnija odličja, pa čak i ona najvećeg sjaja, ali nažalost i to je dio sporta i usprkos tom okusu gorčine naši judaši su uzdignutih glava došli kući i već su u novim pripremama za buduća natjecanja po nacionalnom i europskom planu i programu.