Barbanci na sajmu turizma u Ljubljani-“Natour Alpe-Adria”.

I ove godine se bogata Barbanska turistička ponuda ima čast predstaviti na najvećem slovenskom turističkom sajmu koji promiče zeleni i aktivni turizam Natour Alpe-Adria. Sajam se održava se u Ljubljani od 29.-2.2. 2019. godine ove godine već jubilarnu 30 godinu.  Među stotinjak izlagača iz čitave Europe pažnju plijeni izložbeni prostor Istra outdoor expirience-a odnosno bogata ponuda aktivnog odmora, smještaja u kućama za odmor i kampu u domaćinstvu, eno-gastro, bike staze, pješačke staze, maslinova ulja i vina te prezentirati i prikazati u najljepšem svijetlu sve čari koje pruža Barbanština i Istra. Već prvog dana sajma posjećenost štanda bila je iznad očekivanja, tako je i njihov štand posjetio Ministar turizma G. Gari Cappelli te pročelnica turizma Istarske županije Gđa. Nada Prodan Mraković.

Na ovo, velikom sajmu svoju ponudu predstavljaju turistička agencija Istra Adventure, Ranch Barba Tone, Glavani park, Konoba Vorichi, Camp Dvor, Pedalistra, agropansion Bratulići, OPG Marko Radola i OPG Edi Radola maslinovim uljima i vinima. Ista ekipa će ovu bogatu  turističku ponudu predstaviti također na nadolazećem turističkom sajmu „Place2Go“ koji se održava u razdoblju od 15. do 17. ožujka 2019. godine u Zagrebu.

Nastup na sajmu podržan je i  pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Istarske županije i Turističke zajednice Općine Barban.

  1. Kako ste zadovoljni posjećenošću sajma?

Sajam je ove godine izuzetno dobro posjećen iako ni prošle godine nije falilo posjetitelja ali ove je godine još puno više jer je lijepo vrijeme za razliku od prošle kada je u to vrijeme Ljubljana bila zakrcana snijegom. Obzirom da su Slovenci inače jako aktivni i vole aktivni odmor u prirodi mi smo im pravi pogodak na sajmu i zbog toga je na našem štandu stalno gužva i stalno se sklapaju novi dogovori i s agencijama i individualnim gostima kaže Mladen Draguzet kao vlasnik agencije ISTRA ADVENTURE koja nudi i objedinjuje kompletnu ponudu koju i prezentiramo na sajmu.

  1. Što očekujete od nastupa na sajmu?

Uz višegodišnje partnere sudjelujemo na sajmovima u  Zagrebu i Ljubljani od samog početka suradnje. Slovensko tržište je iznimno interesantno  u predsezoni i posezoni što kroz individualne posjete  što kroz grupe. Prepoznaju kvalitetu naše ponude te nam se stoga stalno vračaju . Od sajma očekujemo još veći broj slovenskih gostiju i brendiranje destinacije koja ima iznimno kvalitetnu i široku ponudu turističkih sadržaja. Za ovu sezonu osim suradnje s adrenalinskim atrakcijama i kampom osmislili smo i pješačku WALK & TASTE rutu koja kreće od 1.4.  i prolazi kroz osam točaka,malo hodanja, malo kušanja, upoznavanja okolice i povijesti i na kraju večera u konobi Vorichi izjavila je Tamara Ljubić

  1. Budući da ove godine Alpe-Adria sajam ima posebni naglasak na

Camping & Caravaning jesu li posjetitelji pokazali interes za vaš oblik smještaja?

Camp Dvor otvoren je pred sezonu 2018. godine i već smo u prvoj godini zabilježili preko 1200 noćenja što u mobilnim kućicama, što u glamping šatorima ili kamp parcelama te smo se ove godine odlučili predstaviti i na ovom velikom međunarodnom sajmu turizma jer smo mišljenja kako je slovensko tržište upravo jedan od ključeva popunjavanja smještaja u pred i posezoni na ovaj drugačiji način  gdje s partnerima koji nude ono najbolje od aktivnog odmora što Istra nudi kroz Jahaće ture, Bike ture, Quad i Buggy safari, Jet ski safari, najveći adrenalinski park u Hrvatskoj-Glavani Park nudimo uz sam smještaj i višednevne te vikend pakete za naše goste. Izuzetno smo zadovoljni interesom za naše programe rekao je Toni Uravić, vlasnik Campa Dvor.