„Kad se miće ruke slože“ slikovnica-slovarica autorice Maje Čerljenko, izdavača Općine Medulin

U Multimedijalnom centru Općine Medulin, na medulinskoj placi (Centar 58, Medulin) ovoga će se petka, 8. veljače, s početkom u 18 sati održati promocija slikovnice-slovarice „Kad se miće ruke slože“ autorice Maje Čerljenko. Izdavač je Općina Medulin, koja je financirala realizaciju cjelokupnog projekta pripreme i izrade ove publikacije.
Slikovnica-slovarica je rezultat suradnje udruga MedulinArt, Udruge gluhih i nagluhih istarske županije i dva druga razreda osnovne škole dr. Mate Demarina iz Medulina, čiji su učenici, uz svoje učiteljice, Dolores Modrušan i Mariniku Brgles, izradili ilustracije za publikaciju, a pod vodstvom umjetnice Vjekoslave Sošić iz UGNIŽ-a i članova likovne sekcije udruge MedulinArt. Slikovnica je zamišljena kao pomoć u učenju ne samo slova već i dvoručne abecede znakovnog jezika, što je omogućeno fotografijama Ane Lorencin Buljan koje su ključni dio cijele slikovnice.
Na promociji će slikovnicu-slovaricu uz autoricu predstaviti, Ivana Demarin, predsjednica udruge MedulinArt, Svetlana Cukerić, predsjednica UGNIŽ-a te Marijeta Matijaš, urednica i lektorica publikacije, a sudjelovati će i Lorena Benčić, tumač hrvatskog znakovnog jezika. Sudjelovati će također i učiteljice i učenici dva druga razreda OŠ Medulin te folklorna skupina i zbor iste škole.
U izradi slikovnice-slovarice „Kad se miće ruke slože“, koju je izdala Općina Medulin, sudjelovali su uz gore navedene Petar Šćulac, zaslužan za realizaciju lika Ćuki, Mika Oros, autor ilustracije naslovnice, recenzenti Vanesa Begić, Marija Družeta i Vladimiro Gagliardi, grafički je publikaciju oblikovao Dražen Tomić, a tiskana je u tiskari Grafomark d. o. o., Zagreb, u nakladi od 400 primjeraka.