Dječaci KK Stoja jedini branili boje Hrvatske na jakom međunarodnom turniru u Beogradu

Dječaci KK Stoja su od 31. siječnja  do 03.veljače sudjelovali na jakom međunarodnom turniru u Beogradu gdje su branili boje Hrvatske. Uz velike i jake klubove kao šta su Partizan i Crvena Zvezda te slovenske, talijanske, francuske, makedonske, mađarske i rumunjske ekipe, KK Stoja je bila jedini predstavnik Hrvatske.

U pet odigranih utakmica dječaci Stoje su izborili dvije pobjede i doživjeli tri poraza. Mora se napomenuti da su košarkaši bili nekompletni i oslabljeni u nekoliko utakmica zbog zdravstvenih problema koji su se dogodili tijekom turnira pa stoga još više raduju prikazane igre i ostvareni rezultati.

U najočekivanijoj utakmici dječaci Stoje su pružili sjajan otpor Crvenoj Zvezdi i izgubili rezultatom 56:32  te tako pokazali da mogu biti dostojan protivnik najjačim ekipama sa ovih prostora kao šta su Cedevita, Zadar i Partizan.

U finalnoj utakmici turnira susrele su se dvije domaće ekipe Partizan i Crvena Zvezda, dok su se u utakmici za treće mjesto susrele dvije slovenske ekipe Helios Domžale i Triglav iz Kranja. Partizan je u odličnoj utakmici i uzavreloj roditeljskoj atmosferi pobjedio i osvojio turnir, dok je u slovenskom okršaju za treće mjesto pobjedio Triglav iz Kranja. Ovaj turnir je ujedno bio i pokazatelj da se u susjednim zemljama puno više ulaže u košarku i sustavan rad sa nižim dobnim skupinama pa stoga ni ne čude rezultati na klupskom i reprezentativnom seniorskom nivou.

U viđenim utakmicama dječaci KK Stoja prikazali su borbenost, hrabrost, samopouzdanje, zavidnu tehničku razinu, fizičku spremu i zalaganje usprkos nepopularnosti košarke u Hrvatskoj, a i u Istri još više. Svojom upornošću ne odustaju od košarkaške igre već svojim pristupom i igrama privlače nove mlade naraštaje na terene KK Stoja.

Božićni zagrebački turnir i međunarodni turnir u Beogradu gdje su mladi košarkaši stjecali nova znanja sa ponajboljim ekipama Europe bili su neprocjenjivo iskustvo u njihovom daljnjem košarkaškom razvoju.

Dječaci KK Stoja: Vito Mlatac, Pino Cukerić, Roko Cetina, Jan Babin, Dario Puniš, Dino Tanović, Lukas Joldić, Bartol Čatić, Gil Mrazovac, Noel Mardešić, Filip Jurman, Sven Lenđel, Pavao Miošić, Gabrijel Bošnjak.

Ekipu su u Beogradu vodili trener dječaka Damir Pavletić i bivši trener KK Stoja, a sadašnji trener KK Poreč Igor Valić.

Pohvala ide i svim roditeljima na financijskoj potpori kao i Gradu Puli na logističkoj potpori.