Promocija nove knjige autorice Marije Družete 15. veljače u 18h u prostoru Općinske čitaonice u Vinkuranu.

U Općinskoj će se čitaonici u Vinkuranu (zgrada stare škole u Vinkuranu) ovoga petka, 15. veljače 2019. godine, s početkom u 18 sati održati promocija nove knjige autorice Marije Družete, naslova „Iz moje brbljave škrinjice…“.

U događaju, kojega će moderirati Dorina Tikvicki, autorica će uz malene i velike goste iznenađenja predstaviti svoju najnoviju zbirku pjesama. Događaj organizira Općina Medulin koja je financijskom potporom omogućila izdavanje knjige.

O knjizi:

Najnovija zbirka pjesama autorice Marije Družete „Iz moje brbljave škrinjice…“ izdana je u vlastitoj nakladi 2018. godine. Uvodnu riječ napisala je Anica Ramić, za unos teksta zaslužna je Paola Šetić, autor fotografije na poleđini ovitka knjige je Aleksandra Globokar, grafičko oblikovanje, pripremu i fotografije-ilustracije potpisuje Mario Rosanda, knjigu je realizirala Medulinska rivijera d.o.o. Medulin, tiskana je u 300 primjeraka, zahvaljujući financijskoj potpori Općine Medulin.

O autorici:

Marija Družeta (Pomer, 1944.) od rana djetinjstva piše pjesme i prozu na čakavskom dijalektu i na standardnom književnom jeziku kako za odrasle tako i za djecu. zastupljena je u raznim časopisima, zajedničkim zbirkama poezije, zbornicima, antologijama, monografiji Premantura (2007.), Monografiji općine Medulin (2013.).

Sredinom devedesetih godina pisala je u Glasu Istre kolumnu Si pensan, pod pseudonimom. Uz pjesnička okupljanja, kao što su: Verši na šterni – Vižinada, Susret riječi – Bedekovčina, Marijada – susreti istarskih pjesnikinja imena Marija, samostalno izdaje zbirke pjesama: Krijesnica (1986.), Večernja strana oblaka (1996.), roman, autobiografsku prozu Piova kuća (2011.), zbirku pjesama U šenju ot rib (2016.). Prevođena na talijanski jezik. dobitnica je Svečane povelje Općine Medulin (2012.). Živi u Puli.