U Izoli u sklopu projekta ECO-NautiNET prisustvovali i predstavnici HGK – Županijske komore Pula.

U tijeku su završne aktivnosti izrade web-platforme za konkurentnost, inovativnost i internacionalizaciju nautičkog sektora Jadransko-jonske regije

Predstavnici HGK – Županijske komore Pula sudjelovali su u srijedu, 6. veljače u Izoli (Slovenija) na sastanku projektnih partnera u sklopu projekta ECO-NautiNET, radi dogovora o radu buduće web-platforme. Naime, HGK-ŽK Pula kao jedan od projektnih partnera sudjeluje u razvijanju potpuno nove web-platforme za konkurentnost, inovativnost i internacionalizaciju nautičkog sektora. Za potrebe izrade web-platforme tijekom 2018. godine anketirano je više od 150 poduzetnika iz pet zemalja kako bi platforma što više zadovoljila konkretne zahtjeve korisnika.

Očekuje se da će web-platforma kad bude u punoj funkciji omogućiti malim i srednjim tvrtkama međusobno umrežavanje te povezivanje s istraživačkim organizacijama i ostalim institucijama u svrhu informiranja te prijenosa znanja i tehnologija unutar nautičkog sektora.

Cilj je uključiti na web-platformu minimalno 200 poslovnih subjekata iz zemalja partnera u projektu – Hrvatske, Albanije, Grčke, Italije i Slovenije, 40 poduzetničkih potpornih institucija te 20 istraživačkih organizacija. HGK-ŽK Pula (kao i svi ostali projektni partneri) osposobila je tzv. brokere koji su na raspolaganju svima registriranim na platformi za pomoć i upite.

ECO-NautiNET projekt je broj 398 koji je u sklopu programa Interreg ADRION transnacionalne suradnje sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) i IPA sredstava (IPA II).