DSR Run & Fun Škola trčanja 2019

Prvim danom ožujka započinje sa radom škola trčanja u organizaciji Društva za sportsku rekreaciju “Run and Fun” iz Pule. Riječ je o jedinoj sveobuhvatnoj školi trčanja u kojoj će se polaznici upoznati sa trail, trekk i cestovnim trčanjem. Projekt ove drugačije škole trčanja nastao je na temelju iskustava trkača rekreativaca koji su i sami 2015. godine bili polaznici prve Adidas škole trčanja u Puli. Škola je namijenjena odraslim osobama koje žele rekreativno trčati i dobrodošli su svi bez obzira na spol, dob i trenutačnu tjelesnu kondiciju. Program škole trčanja osmišljava i vodi isključivo stručan trenerski kadar. Rriječ je o diplomiranim kineziolozima sa višegodišnjim iskustvom u trčanju i vođenju škole trčanja za odrasle, a program je prilagođen mogućnostima grupe koju vode i s kojom trče.
Prijave za školu trčanja zatvaraju se 1. 3. 2019. dok iz Run & Funa napominju da su dobrodošli i već postojeći rekreativci koji se žele učlaniti u klub te da to mogu učiniti u bilo kojem trenutku ukoliko im je trenutačna tjelesna kondicija takva da mogu istrčati pet kilometara.
Ova se škola izdvaja od postojećih time što polaznicima osim urbanog trčanja daje uvid i početna znanja u sve popularnije trčanje u prirodi, trail te orijentacijsko trčanje, trekk. Cilj ove škole nije pretrčati određenu kilometražu već podići osobnu kondiciju u realnom i razumnom roku kako bi se polaznici škole uključili u postojeće grupe trkača te tijekom škole i daljnjeg trčanja dobili dovoljno informacija, znanja i iskustva o trčanju, opremi, tehnici, orijentaciji, prehrani i utrkama. Druženja i odlasci na utrke samo su dodatni bonus.
Treninzi će se održavati tri puta tjedno u trajanju od sat vremena pod stručnim vodstvom sva tri trenera koji djeluju u klubu na lokacijama u gradu i okolici te na različitim podlogama utorkom i četvrtkom u poslijepodnevnim te nedjeljom u jutarnjim satima. Lokacije i termini treninga variraju ovisno o godišnjem dobu.

Prijave se vrše putem e-maila prijave@runendfun.org

Više o školi i klubu pratite na: www.runandfun.org