KLASTER JUŽNE ISTRE NAJAVIO TREĆI CIKLUS EDUKACIJA ZA PRIVATNE IZNAJMLJIVAČE I PRVI SAJAM TURISTIČKIH PROIZVODA.

 

  1. veljače u prostorijama Turističke zajednice grada Pule najavljen je treći ciklus besplatnih edukacija namijenjen privatnim iznamljivačima s područja klastera i prvi sajam turističkih proizvoda u organizaciji Turističkih zajednica klastera južne Istre (TZG Pula, TZG Vodnjan, TZO Barban, TZO Fažana, TZO Ližnjan i TZO Marčana) koji će se održati u subotu, 16.02. u Domu hrvatskih branitelja s početkom u deset sati.

Iznajmljivači će na edukaciji imati prilike naučiti o diversifikaciji i saznati zašto je bitno, te će im se predstaviti nekoliko mogućih modela – od pet friendly koncepta, turizma prilagođenog osobama s inavliditetom, Eco tourism mode i Bike and bed model. Biti će riječi i o obavezi ponovne rekategorizacije te o važnosti sinergije. Predavači su doc.dr.sc. Marinela Dropulić Ružić, Nedo Pinezić, Milena Radošević ispred Istraske županije, odjela za turizam, Martin Čotar ir Irte te Alica Rosić-Jakupović, voditeljica Odjela prevencije Policijske uprave istarske koja će zaključiti predavanje temom vezanom uz provale u stanove, kuće i vikend kuće.

Edukacije će se odvijati u dva bloka, prvi od 11 sati te drugi od 15, a u međuvremenu sudionici edukacija moći će posjetiti sajam i dogovoriti potencijalne suradnje.

Sajam turističkih proizvoda posebnih interesa i istarskih gourmet proizvoda održati će se prvi put. Sajam turističkih proizvoda je i prvi sajam ovakvog tipa koji se održava na području južne Istre. Turističke zajednice klastera Južna Istra izlagačima u potpunosti pokrivaju troškove izlagačkog mjesta. Na sajmu će se predstaviti 30-ak izlagača s područja Južne Istre tako da će svi posjetitelji imati prilike kušati vrhunska vina, ekstradjevičansko maslinovo ulje, rakije, sireve, med i medne proizvode te upoznati se zanimljivim ponudama izlagača koji će predstaviti turističke proizvode posebnih interesa kao i info o muzejima i doživljajima na području južne Istre.

Radno vrijeme sajma je od 10 do 18 sati te je ulaz besplatan i otvoren je za sve zainteresirane.

Ciljem  obogaćenja turističke ponude,  povezivanja  i promocije svih subjekata koji su  uključeni u turistički promet,  i prigodom prvog ovakvog sajma, Turističke zajednice klastera Južne Istre pripremile su dva nova  promidžbena materijala za promociju bitnih segmenta turističke ponude klastera, a to su gastro proizvodi te sport i rekreacija. Prospektima su obuhvaćeni proizvođači autohtonih gastro proizvoda – maslinovog ulja, vina, rakije, likera, meda, proizvoda od smokava, pršuta, sira, lavande, čololade.. te organizatori i nositelji sportsko-rekreativnih aktivnosti.

Prospekti su višejezični (hrvatski, talijanski, engleski, njemački), s navedenim adresama i bitnim kontaktima proizvođača i nositelja aktivnosti, a distribuirat  će se iznajmljivačima privatnog smještaja, na info punktovima ostalih smještajnih kapaciteta, turističkim zajednicama i samim proizvođačima i nositeljima raznih aktivnosti.