FreeZURA: predavanje „Vidjela sam“ Ivane Rončević

FreeZURA: Slobodna zajednica umjetnika u razvoju Vas poziva na besplatno predavanje „Vidjela sam“ Ivane Rončević u sklopu radionice suvremenog plesa, koje će se održati u subotu 16.02.2019. u Argonautskoj ulici 28 u Puli (dvorana) s početkom u 12 sati.

Predavanje „Vidjela sam“ zamišljeno je kao mjesto razmjene pokreta i plesa, iskustava, metoda i praksi, pitanja, odgovora i razgovora. Ivana Rončević će predstaviti neke od svojih ideja, misli i metoda, svoj rad i radove drugih umjetnica i umjetnika. Zainteresirani će zajedno s predavačicom istraživati kako doživljavaju ples, misle ples i plešu.

Ivana Rončević živi i radi u Zagrebu gdje je 2009. godine diplomirala na odsjeku za psihologiju Hrvatskih studija. 2010. godine stječe zvanje BA umjetnosti na Sveučilištu za umjetnost u Berlinu, pohađajući Hochschuelubergreifendes Tanz Zentrum za “Suvremeni ples, koreografiju i kontekst”. Kao umjetnica, djeluje autorski i izvođački surađujući s mnogim lokalnim i stranim umjetnicama, umjetnicima i umjetničkim kolektivima. Sa svojim radovima gostuje na brojnim internacionalnim festivalima poput ImPulsTanza, Tanz Im Augusta, Diskurs Festivala, Kondenz Festivala, Lokomotiva festivala. Pokret i gestu smješta i u medij videa, a njezini video radovi bili su izloženi u u Galeriji Bačva i Institutu za suvremenu umjetnost u Zagrebu. Od prosinca 2014. godine bliska je suradnica Najbolje koja 2015. godine osvaja nagradu publike na 16. Platforma HR festivalu te na Leap Second Festivalu 2016. osvaja nagradu Time Crystal Awarda.

FreeZURA – slobodna zajednica umjetnika u razvoju inovativan je projekt koji provode Savez udruga Rojca u suradnji s udrugama Kontakt, Gradska radionica i Zvona i Nari u svrhu stvaranja poticajnog okruženja za osnaživanje kompetencija mladih na području kulture i umjetnosti u Istarskoj županiji. Riječ je o besplatnim kreativnim radionicama za mlade od 15 do 25 godina: glazbena radionica, radionica kreativnog pisanja i nakladništva, radionica stripa i ilustracije, radionica suvremenog plesa i likovna radionica izrade murala. Prijave su još uvijek otvorene na službenoj internetskoj stranici www.freezura.eu.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta je 507.562,24 kuna, od čega je 431.427,90 kuna sufinancirano sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Saveza udruga Rojca.