IZUZETNO PLODAN VIKEND ZA KOŠARKAŠE KK STOJA

Proteklog vikenda su sve kategorije KK Stoja koje su se takmičile prikazale sjajne igre i ostvarile pet zasluženih pobjeda.

Prvo je seniorska ekipa u sklopu A2 lige na teškom gostovanju u Rijeci kod drugoligaša FSV-a ostvarila izuzetno važnu pobjedu 86:76 pa tako i dalje drži priključak za vodećim Kastvom na samom vrhu ljestvice.

Predkadeti su na vrućem pazinskom terenu uvjerljivim rezultatom 93:73 u sklopu županijske lige odnijeli pobjedu nad KK Pazin. Dosadašnjim kvalitetnim igrama i prikazanim rezultatima i dalje ostaju vodeća ekipa županije i regije bez ijednog poraza u dosadašnjem djelu sezone.

Njihovim stopama idu i dječaci KK Stoja. Ove nedjelje su u 2. kolu međužupanijske lige svladali riječki FSV sa 65:23 pa i oni kao i njihove starije kolege predkadeti ne znaju za poraz u ligaškim natjecanjima.

Jedina ženska mini basket ekipa u županiji koja se takmiči uz bok sa muškim dječjim ekipama također je odigrala svoj prvi ovosezonski županijski turnir. Djevojčice Stoje II su pružile snažan otpor ekipama Fažane i Olive, ali nažalost protiv fizički jačih muških ekipa to je bio maksimum. Poražene su od Fažane sa minimalnih 26:15 i od Olive 51:11.

Ono što najviše raduje za kraj ovog bogatog košarkaškog vikenda na Stoji su dvije pobjede najmlađih košarkaša u sklopu 1. turnira Županijske lige u Pattinaggiu gdje su u dvije utakmice ostvarili dvije pobjede. Prvo su mini basketaši sa Stoje savladali svoje vršnjake iz Pule 1981 rezultatom 31:22, a potom i ekipu Oliva II sa 37:21 i tako zaokružili izuzetno plodan vikend u svim kategorijama.