JUDO KLUB ISTARSKI BORAC

U Zagrebu je održano seniorsko prvenstvo Hrvatske u judu, na kojemu su članovi Istarskog borca ostvarili odličan uspjeh, osvojivši dva naslova prvaka, po jedno srebro i broncu, te jedno peto mjesto.

Do zlata su stigli Robert Klačar i Dominik Družeta.

Klačar, koji je već dugo neporažen na hrvatskim tatamijima, tako je obranio naslov prvaka u kategoriji do 66 kg. Sa četiri uvjerljive pobjede u kojima je pokazao i tehničku i fizičku superiornost nad konkurencijom, osvajanje zlata niti u jednom trenutku nije došlo pod znak pitanja. Nakon što je u polufinalu na bodove svladao Leona Đapića (Ura nage Dubrovnik), u finalu je u najkraćoj borbu turnira već nakon 7 sekundi na ipon bacio Timona Perića (Osijek).

Družeta je u kategoriji do 81 kg nastupao pod za njega neuobičajenim pritiskom na prvenstvu Hrvatske, želeći dokazati da je nakon operacije koljena i dugotrajnog oporavka i dalje najbolji. U tome je i uspio, a nakon što je u polufinalu svladao Dominica Sumpora (Zagreb), finalni dvoboj bila je ujedno i borba za klupski primat, budući mu je protivnik bio upravo drugi pulski borac u kategoriji Damian Sokolović. Mladi Sokolović odradio je sjajan turnir na kojemu je nastupio uz ozljedu gležnja koje ga je onemogućavala u izvedbi većine bacanja, no pametnim borbama stigao je do polufinala u kojemu je naplatio stare dugove svladavši Krunu Korena (Pinky Velika Gorica). U finalu je Družeti pružio dostojan otpor, no stariji je borac ipak opravdao ulogu favorita iponom sredinom borbe.

Broncu je osvojila Lara Kliba u kategoriji do 70 kg. Kliba je u polufinalu u vrlo tijesnoj borbi poražena od Lucije Babić (Zagreb), a u borbi za broncu bila je bolja od Diane Pavlović (Vinkovci). Damjan Milošević plasirao se polufinale kategorije do 100 kg, no nakon toga uslijedila su dva poraza te je natjecanje okončao kao petoplasirani.

U ekipnom poretku seniora Istarski borac bio je drugoplasirani iza JK Zagreb.