Otvorena županijska smotra dječjeg stvaralaštva LiDraNo 2019

Danas se u u Domu hrvatskih branitelja održava  županijska smotra dječjeg stvaralaštva LiDraNO u organizaciji  OŠ dr. Mate Demarina Medulin.  U ime Grada Pule svečanosti je prisustovala pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović. Na samom početku programa prisutne je pozdravila  Emanuela Pinzan Chiavalon, ravnateljica škole OŠ dr.Mate Demarina Medulin, organizatora, koja je poželjela sudionicima puno uspjeha, zabave i zahvalila svima koji su dio ove manifestacije.

Zadaća LiDraNa je promicanje  dječjeg literarnog, novinarskog i scenskog stvaralaštva, poticanje dječje kreativnosti, razvijanje talenta. Iskorisiti najbolje iz djetinjstva, vremena bezbrižne zaigranosti, beskrajne  mašte, spontane iskrenosti i dječje kreativnosti ono je što u sudionicima i organizatorima  budi osjećaj vedrine i zadovoljstva, a razlog tome je još veći što je upravo ovaj događaj posvećen djeci i bogatom svijetu dječjeg stvaralačkog izraza.

Tijekom dana u DHB bit će održani i okrugli stolovi u sljedećim terminima: 11 sati -12 sati  – literarno stvaralaštvo; 13 sati -14 sati – novinarsko stvaralaštvo; 14 sati -15 sati – radijske emisije.

Program smotre završava proglašenjem pobjednika u 17.00 sati. Učenici koji u tome najbolje uspiju predstavit će svoj rad na državnom natjecanju.