6. Regionalni forum obiteljskog smještaja Istarske županije 26.veljače u Park Plaza Belvedere.

Pri Hrvatskoj gospodarskoj komori djeluje Zajednica obiteljskog smještaja koja čini jedinu nacionalnu asocijaciju pružatelja usluga u obiteljskom smještaju, a koja pruža potporu malim poduzetnicima koji kroz svoju imovinu razvijaju turizam. Na regionalnoj razini pri županijskim komorama djeluju Sekcije Zajednice.

Program 6. Regionalnog foruma obiteljskog smještaja koji organiziraju HGK – Županijska komora Pula i Općina Medulin kreiran je na temelju iskazanog interesa i potreba članova Sekcije Zajednice obiteljskog turizma Županijske komore Pula.

Regionalni forum je edukativni skup pružatelja ugostiteljskih usluga u domaćinstvu s područja Istarske županije koji sudionicima pruža priliku za proširenje saznanja o novostima u zakonodavstvu, tržišnim trendovima te razmjenu iskustva među pružateljima usluga smještaja u domaćinstvu. Organiziranjem Foruma želi se postići, među ostalim, podizanje kvalitete smještajnih objekata i destinacije u cjelini.

Na ovogodišnjem Forumu obradit će se aktualne teme s aspekta institucija koje su nadležne za pojedinu problematiku poput Turističke zajednice Istarske županije, Ministarstva unutarnjih poslova, Turističke inspekcije, Porezne uprave te Istarskih domova zdravlja, a bit će govora o zaštiti osobnih podataka, mjerama sigurnosti, pružanju zdravstvene zaštite turistima, poreznoj problematici, nadležnosti inspekcijskih službi te stanju u obiteljskom smještaju Istarske županije.

Osim toga, predstavit će se i primjeri dobre prakse u poslovanju obiteljskog smještaja i kanali prodaje smještajnih objekata.

U sklopu Foruma održat će se i panel-rasprava Rekategorizacija i podizanje kvalitete obiteljskog smještaja, na kojoj će sudjelovati pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije Nada Prodan Mraković, voditeljica Područnog ureda za Istru HBOR Cinzia Zubin, zamjenica predsjednika Sekcije Zajednice obiteljskog turizma ŽK Pula Astrid Glavičić i predsjednica HGK-ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić. Valja istaknuti kako podizanju kvalitete te atraktivnijem brendiranju proizvoda i usluga obiteljskog smještaja mogu pomoći i bespovratne potpore za korištenje znakova „Hrvatska kvaliteta“ i „Izvorno hrvatsko“.

U organizaciji Foruma vrlo važnu ulogu imaju i partneri i sponzori, koji će za vrijeme trajanja Foruma održavati individualna savjetovanja na štandovima putem kojih će pružatelji usluga u obiteljskom smještaju dobiti relevantne informacije. Sponzori Foruma su: Croatia banka d.d., Croatia osiguranje d.d., Generali osiguranje d.d., Istarska kreditna banka Umag d.d., KentBank d.d., Privredna banka Zagreb d.d., Spatium design d.o.o. te  Prima commerce d.o.o. i Raiffeisenbank d.d.

Nakon završetka Foruma predviđen je vođeni obilazak obnovljene stare vjetrenjače Malin na vitar.