“Lovci na domaće beside” – povodom obilježavanja Dana materinskog jezika

Danas, utorak 26.veljače će se u Mulitmedijalnom centru Općine Medulin s početkom u 17.30 sati održati edukativno zabavan događaj „Lovci na domaće beside“.

Povodom obilježavanja Dana materinskog jezika, ovaj događaj organiziraju udruge Mutila, Sakramenski i Format u suradnji s Osnovnom školom dr. Mate Demarina Medulin te Općinom Medulin.

Medulinski osnovnoškolci nižih razreda, njih 70tak, (iz drugih, trećeg te četvrtog razreda) sa svojim učiteljicama i roditeljima tom će prilikom uz volontere gore navedenih udruga istražiti dijalekte kojima se govori u naseljima na području općine Medulin kroz tradicionalne igre, kviz domaće beside te razgovor sa spisateljicom Marijom Družetom. Kako je gospođa Družeta, uz financijsku podršku Općine Medulin nedavno izdala i promovirala svoju novu knjigu, zbirku poezije „Iz moje brbljave škrinjice“, krojenu po mjeri i najmlađih čitatelja, ova će prilika biti idealna i za upoznavanjem osnovnoškolaca sa njenim najnovijim djelom.

Događaj se realizira u sklopu projekta „Kulturni krug po općini Medulin“, kojega su sufinancirale Općina Medulin i Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz sredstava Fonda gradova i općina.