OTVOREN JAVNI  POZIV ZA SUFINANCIRANJE PROVEDBE PROGRAMA OBNOVE ULIČNIH  FASADA OBITELJSKIH KUĆA NA PODRUČJU GRADA VODNJAN – DIGNANO

Obavještavamo sve stanovnike sa područja Grada Vodnjan – Dignano da je otvoren Javni poziv za sufinanciranje provedbe programa obnove uličnih fasada obiteljskih kuća na području Grada Vodnjan – Dignano. U 2018. godini bila su raspisana dva Javna poziva putem kojih je sufinancirana obnova 20 fasada na obiteljskim kućama. Ovim natječajem, u 2019. godini, planira se obnova 30-ak objekata, a na raspolaganju građanima stoji 300.000,00 kuna bespovratnih sredstava.

Predmet Javnog poziva je sufinanciranje obnove uličnih fasada na obiteljskim kućama koje se nalaze unutar starogradskih jezgri na području Grada Vodnjan-Dignano. Javnim pozivom dana je mogućnost prijave i pravnim osobama koje su vlasnici ili suvlasnici obiteljskih kuća te svaki vlasnik ili suvlasnik može podnijeti maksimalno 2 prijave.

Propisani iznos za sufinanciranje obnove uličnih fasada je 50 do 100 kuna po m2, ovisno o stanju oronulosti fasade. Maksimalni iznos sufinanciranja po pojedinom objektu iznosi  10.000 kuna. U iznimnim slučajevima, kada je predmet obnove fasada objekta koji posjeduje vrlo bitne povijesne i arhitekturne karakteristike, sufinanciranje može prijeći iznos od 100,00 kn/m2, ali uvijek u maksimalnom okviru do 10.000,00 kuna Neprihvatljivi za sufinanciranje biti će objekti čija je gradnja u tijeku, objekti za koje postupak legalizacije nije okončan i objekti koji se nalaze izvan granica starogradskih jezgra naselja Peroj, Galižana i Vodnjan.

Javni poziv je otvoren do kraja kalendarske godine ili do iskorištenja sredstava, ovisno koji uvjet prije nastupi.

Potrebni obrasci za prijavu na Javni poziv mogu se preuzeti s internet stranice Grada Vodnjan – Dignano www.vodnjan.hr ili u pisarnici Grada Vodnjan-Dignano i to utorkom od 15 do 17 sati, a srijedom i petkom od 9 do 12 sati.

Za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti na broj telefona 052 512 453 ili na e-mail: andrea.manzin@vodnjan.hr