Bogat program manifestacije Maškare – Pust u Medulinu u utorak 5. ožujka .2019.

5. godišnje doba u općini Medulin završava se velikom i bogatom manifestacijom za sve generacije, Maškare-Pust u Medulinu idućeg utorka 5. ožujka 2019. godine.

Prvi počinju pod maskama feštati naši najmlađi mještani, vrtićanci i osnovnoškolci iz Medulina, kojima se u maškaranoj povorci Malih maškara pridružuju mališani iz ostalih mjesta općine te iz područnih škola Ližnjan i Šišan.

Veseli i šareni defile malih maškara, koje ove godine po broju nisu nikako male, obzirom da se očekuje preko sedam stotina  maskiranih vrtićanaca i osnovnoškolaca, počinje u 9 sati kod fontane na rivi u Medulinu te će šetnjom doći do šatora kod malina na vitar, gdje će se uz glazbu i animaciju mališani zabavljati do 12 sati.

Velike medulinske maškare, svoju povorku započinju u 10 sati kod crkve sv. Agneze u Medulinu te će tijekom prijepodneva i kasnije kroz dan uz pratnju harmonikaša, pjesmu i dobro raspoloženje obići sve dijelove naselja.

 

Novost ovogodišnje manifestacije Maškare – Pust u Medulinu je organizacija 1. maškarane atletske utrke, koju u želji da ponude nov i atraktivan sadržaj i u prilici završnice maškaranoga slavlja, suorganiziraju Općina Medulin i Atletski klub Medulin.

Kako za sudjelovanje nema kotizacija, a jedini je uvjet biti maskiran, organizatori pozivaju sve zainteresirane malene i velike, individualne i trkače iz klubova da se okušaju u ovom novom i zasigurno zabavnom dijelu manifestacije Maškare – Pust u Medulinu.

Prijave su započele 25. veljače, a traju do dana utrke, a moguće su i na dan utrke od 15.30 do 16.30 sati, na medulinskoj placi, gdje će utrke u svim kategorijama imati svoj start i cilj te započeti u 17 sati. Pretprijave je moguće izvršiti klikom na link:  http://bit.ly/1PustMedulin_Prijave.

Prva, u 17 sati, starta glavna utrka, za žene i muškarce, s dužinom staze od 5000m. Potom kreću redom dječje utrke u kategorijama: dječaci i djevojčice – predškolarci, dužina staze 300 metara – start u 17:05; dječaci i djevojčice – 1. do 4. razred osnovne škole, dužina staze 600 metara – start u 17:10, te potom dječaci i djevojčice – 5. do 8. razred, dužina staze 800 metara, start u 17:20. Pobjednike u svim kategorijama očekuju vrijedne nagrade koje je osigurala Općina Medulin. Tako u dječjim kategorijama najbolje plasirane očekuju pehari za prva tri mjesta i prigodni poklon paket za najljepšu masku, kako kod dječaka tako i kod djevojčica. A nagrade u glavnoj utrci, zasebno za muškarce i za žene su redom: 1.mjesto – pehar + poklon bon u vrijednosti od 800 kn, 2.mjesto – pehar + poklon bon u vrijednosti od 400 kn, 3.mjesto – pehar + poklon bon u vrijednosti od 200 kn te nagrada za najljepšu žensku i mušku masku – poklon bon u vrijednosti od 800 kuna.

Proglašenje pobjednika 1. maškarane atletske utrke u Medulinu planira se za 18.30 sati, nakon čega će se na istom mjestu, tradicionalno na placi u Medulinu izreći ovogodišnja šentenca i spaliti Pust. Zabava se potom seli u veliki šator na rivi u Medulinu, kraj malina na vitar, gdje od 20.30 uz bogatu gastro ponudu započinje glazbeni program uz DJ Nikolu z Kukurini te veliki koncert Jasmina Stavrosa.

 

Svi su navedeni sadržaji i aktivnosti za mještane i posjetitelje besplatni te iz Općine Medulin pozivaju sve zainteresirane da u bogatom najavljenom programu pronađu nešto za sebe i u veselju i zajedništvu isprate nikad tako bogato 5. godišnje doba u općini Medulin, upravo u Medulinu u utorak 5. ožujka.