NAJAVA PROGRAMA INK Gradskog kazališta Pula za slijedeći tjedan

Najava programa  INK Gradskog kazališta Pula za slijedeći tjedan:

ponedjeljak, 11. ožujka u 20 sati i  petak, 15. ožujka  2019. u 20 sati.

U PONEDJELJAK 11. OŽUJKA U  20 h

REPRIZA  PREDSTAVE DJEVOJAČKA VEČER

 

AUTOR:  Dave Simpson prema zamisli Paula Farraha

REDATELJICA: Violeta Tomić

IGRAJU: Valter Roša, Marko Braić, Rade Radolović, Luka Mihovilović, Nataša Kličković, Mia Krajcar, Lana Gojak, Lara Živolić

 

KAZALIŠNA ZABAVA

 

Djevojačka večer je pradavni ritual koji simbolično predstavlja prijelaz iz djevojačkog u zrelo, odgovornije razdoblje žene i majke. To samo naizgled neproblematično pretvaranje, u stvarnosti je prožeto svojevrsnom dozom zavjere. Na Djevojačkoj večeri sve se žene, majke, bake, sestre, prijateljice… ponovno pretvore u lude, mlade djevojke koje čeznu za svačim i žele si priuštiti mnogo više od uobičajenog, ali uglavnom ne prelaze granice dozvoljenoga, društvu podobnog ponašanja. Uostalom, koga si mogu uopće priuštiti osim sebe samih i svojih muškaraca, onih, koji istovremeno luduju na sličnom obredu, na momačkoj večeri!

Međutim, kad se u ushićenje preobrazbe uključi alkohol, kad se zabava rasplamsa i zaključuje u noćnom klubu s muškim striptizom, onda se granice opasno pomiču! Ali, ako su svi sudionici međusobno povezani u veliku obitelj i ako se sve događa u okviru komične melodrame s mnoštvom duhovitih koreografija, šaljivih zapleta, iznenadnih raspleta i neočekivanih obrata, tada je moguć samo sretan kraj! U tom slučaju, prava kazališna zabava ne može izostati!

 

Predstava Djevojačka večer premijerno je  izvedena 4. veljače 2017. godine.

Ovo je njezina 30 izvedba. Posjećenost, što u kući što na gostovanjima,  bilježimo u impozantnoj brojci od preko 11500 gledatelja.

Gostovala u Mariboru, Varaždinu, Karlovcu, Opatiji, Umagu(Međunarodni festival komornog teatra Zlatni Lav), Šibeniku, Zadru, Pazinu, Kopru, Zagrebu(“XI Gumbekovi dani” MEĐUNARODNI FESTIVAL CABAREA, Zagreb), Poreču, Sisku.

  1. ožujka 2019. godine predstava gostuje u Velikoj Gorici.

 

Trajanje: 140 minuta

___________________________________________________________________________

U PETAK 15. OŽUJKA U  20 h

GOSTOVANJE TEATRA EXIT, ZAGREB S PREDSTAVOM

EVA BRAUN

AUTOR: Stefan Kolditz

REŽIJA: Edvin Liverić

IGRA: Daria Lorenci Flatz

 

Eva Braun poznata je kao žena koja je posljednjih 16 godina svog života provela uz Adolfa Hitlera. Do same njezine smrti, koja je još uvijek ostala zagonetna i oko koje su se ispleli razni mitovi, bila je u Hitlerovoj sjeni. Priča je to o maloj njemačkoj provincijalki koja je maštala o Hollywoodu i melodramatskim filmovima, živjela u sportskom duhu i uvijek bila apolitična. “Ona je samo željela malo sreće!”

 

Trajanje: 60 minuta